Politie Groningen


Politie lost 36 inbraken op in omgeving Winschoten

Winschoten, 07-04-2010 o Met de aanhouding van zeven personen heeft de politie zeker 36 inbraken in de omgeving van Winschoten opgelost. Het zevental, in de leeftijd van 20 t/m 23 jaar, was sinds oktober actief. De verdachten hadden het onder andere voorzien op sieraden, audio en video. Op een persoon na zijn de verdachten voorlopig in vrijheid gesteld.

Oplettende getuige

De politie kwam de vijf mannen en twee vrouwen op het spoor dankzij een oplettende getuige. De getuige zag eind februari een onbekende auto bij een woning in de Veenweg in Winschoten. De buurtgenote noteerde de gegevens van het voertuig. Toen ze op een later moment hoorde dat er in het pand was ingebroken, gaf ze de gegevens aan de politie. Die kon de verdachten druppelsgewijs aanhouden.

Bekenden

De verdachten uit Midwolda, Scheemda en Winschoten zijn bekenden van elkaar. Ze hebben verklaard dat ze de inbraken pleegden vanwege geldgebrek en de kosten die ze moesten maken voor drugsgebruik. Vijf verdachten hielden zich bezig met de inbraken, de twee anderen met heling. Een deel van de buit is teruggevonden. De politie stuurt het dossier naar het Openbaar Ministerie.