Gemeente Delft

Modernisering Sportpark Brasserskade afgerond, Delft

Afgelopen donderdag is de modernisering van het Sportpark Brasserkade aan de Sportring 3, feestelijk afgerond door wethouder Dick Rensen en de Klankbordgroep Sportpark Brasserskade.

Er zijn vijf kunstgrasvoetbalvelden aangelegd, de toegankelijkheid van het Hertenkamp en de petanquevereniging is verbeterd en de atletiekbaan is gerenoveerd. Verder is het terras bij de ijsvereniging DKIJV geoptimaliseerd voor droogtrainingen en is de verkeers- en sociale veiligheid van de parkeersituatie aan de Sportring verbeterd. Ook hebben de golfleden van dsv Concordia nu een eigen plek en is de riolering van het sportpark gemoderniseerd. Dit alles is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente Delft en de klankbordgroep.

Klankbordgroep belangrijke partner
De klankbordgroep, onder leiding van Piet van der Kruk, is een vertegenwoordiging van de sportverenigingen van het sportpark en het daar tevens gevestigde Squash Delft. Deze groep is van de voorfase tot de afronding intensief betrokken geweest bij het project. Hierdoor hebben de verenigingen hun stem kunnen laten gelden in dit project. Zij hebben dit als zeer prettig ervaren.

Laatste fase
Op dit moment wordt het halfverharde parkeerterrein gelegen op het middenterrein van de Sportring geoptimaliseerd. De planning is dat dit voor de zomer is afgrond.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over sporten in Delft op www.delft.nl/sport

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft