Vereniging Eigen Huis organiseert tweede inkoopveiling energie

07/04/2010 15:28

Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis organiseert tweede inkoopveiling energie

Amersfoort, 7 april 2010

Vereniging Eigen Huis organiseert voor de tweede keer een actie voor de collectieve inkoop van energie waar iedereen aan mee kan doen. Vrijblijvend meedoen kan tot 5 mei 2010.

Na de eerste energieveiling in november 2009 zijn ruim 17.000 huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Gemiddeld besparen zij hiermee 230 euro per jaar ten opzichte van hun oude energiecontract.

Met de collectieve energieinkoopveiling wil Vereniging Eigen Huis de overstap naar een goedkopere energieleverancier op gang krijgen. Huishoudens betalen vaak meer voor gas en elektra dan nodig is. Veel mensen zien op tegen de rompslomp die verandering van energieleverancier met zich meebrengt en zijn bang dat de overstap problemen geeft.

Overstappers blijken echter zelden problemen te ervaren bij het overstappen naar een andere leverancier van gas en elektra. Na afloop van de eerste energieveiling was 97% van de overstappers tevreden tot zeer tevreden over het verloop van de collectieve inkoopactie. Ruim 84% van hen was in de afgelopen 3 jaar nog niet eerder van energieleverancier veranderd. Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 10.000 consumenten blijkt bovendien dat de kwaliteit van de dienstverlening bij de meeste energieleveranciers op vergelijkbaar niveau ligt.

Iedereen kan meedoen aan de tweede collectieve inkoopveiling voor energie van Vereniging Eigen Huis. Het maakt niet uit of men huiseigenaar of huurder, lid of geen lid van de vereniging is. Elk huishouden kan gebruik maken van de collectieve inkoopkracht van Vereniging Eigen Huis en overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Vereniging Eigen Huis stelt kwaliteitseisen aan energiebedrijven die aan de veiling meedoen. De energiebedrijven moeten zorgen dat de administratieve overstap voor iedereen die op het aanbod ingaat soepel en probleemloos verloopt. Als er toch iets misgaat, biedt Vereniging Eigen Huis kosteloze ondersteuning om de problemen op te lossen. Bij een daadwerkelijke overstap naar de nieuwe energieleverancier worden deelnemers die nog geen lid waren van Vereniging Eigen Huis gratis proeflid tot 1 mei 2011.

Op de website www.samenbetaaljeminder.nl staat alle informatie over deze collectieve inkoopactie van Vereniging Eigen Huis





http://www.samenbetaaljeminder.nl