Gemeente Delfzijl

Delfzijl trots op Alysha de Windt

Alysha de Windt uit Delfzijl was één van de dertien genomineerden voor de Noorderpoortjaarprijs. Reden voor wethouder Thea van der Veen om gisteravond naar de prijsuitreiking in de Groninger Stadsschouwburg te gaan.

Helaas greep Alysha naast de Noorderpoortjaarprijs, deze werd gewonnen door Joost Wierenga, die een documentaire maakte over Irak.

Positieve doorzetter
De Noorderpoortjaarprijs wordt jaarlijks uitgereikt en is een prijs voor positieve doorzetters, die ondanks moeilijkheden en problemen in zichzelf blijven geloven en met vallen en opstaan hun doel bereiken. Genomineerd zijn voor deze prijs betekent dat je een inspiratie bent voor anderen. Alysha is hier een goed voorbeeld van. Haar docent Willem Boomsma heeft haar genomineerd, omdat hij bewondering heeft voor haar sociale en initiatiefrijke karakter. Docenten roemen haar daarom en noemen haar het cement tussen haar medeleerlingen.

Op dit moment volgt Alysha de opleiding Gastvrouw BOL-2 aan de school voor gastvrijheid en toerisme aan het Noorderpoortcollege in Groningen. Het liefst wilde Alysha kok worden, maar omdat ze aan één oog blind is, kan dat niet. Haar nieuwe doel is restauranteigenaar worden op Curaçao.