Universiteit Twente


* Rubicon subsidie voor UT wetenschapper

Rubicon subsidie voor UT wetenschapper

07 april 2010

Xuexin Duan van het onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente heeft een Rubicon subsidie van NWO in de wacht gesleept. Met de subsidie zal Duan twee jaar postdoc onderzoek aan de Universiteit van Yale gaan doen.

Vandaag maakte de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) bekend welke onderzoekers dit jaar een Rubicon subsidie toegekend krijgen. In totaal dienden 144 jonge onderzoekers een aanvraag in. Hiervan werden er 33 gehonoreerd. Xuexin Duan van het onderzoeksinstituut Mesa+ van de Universiteit Twente is één van de onderzoekers die de subsidie toegekend krijgt.

Duan gebruikt de subsidie om twee jaar onderzoek te doen aan de Universiteit van Yale. Hij gaat daar onderzoek doen naar de integratie van gesynthetiseerde nanodraden in functionele nanoapparaten.

Onlangs promoveerde Duan aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen op het proefschrift 'High-resolution imprint and soft lithography for patterning self-assembling systems'. Duan voerde zijn onderzoek uit binnen de Molecular Nanofabrication groep van prof. dr. ir. Jurriaan Huskens.

Rubicon
De subsidies uit het programma Rubicon zijn bestemd voor recent gepromoveerde Nederlandse wetenschappers die onderzoekservaring in het buitenland willen opdoen en voor buitenlandse onderzoekers die onderzoek in Nederland willen verrichten. De aanvragen werden door NWO onder andere beoordeeld op de kwaliteit van het onderzoeksvoorstel, de kandidaat en die van het gastinstituut. Rubicon wordt gezien als een goede opstap voor een Veni-subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van NWO.