School SOS kinderdorp Haïti neemt 300 extra kinderen op

07/04/2010 15:50

SOS-Kinderdorpen

Port-au-Prince, 7 april 2010 - Ongeveer 4000 scholen in Haïti waren na de aardbeving van januari verwoest of ernstig beschadigd en moesten sluiten. Deze week konden enkele scholen hun deuren weer openen. Lang niet genoeg voor alle Haïtiaanse schoolgaande kinderen. De school van SOS kinderdorp Santo nabij Port-au-Prince heeft daarom 300 extra leerlingen opgenomen. Bijna vier maanden na de aardbeving kunnen deze kinderen en jongeren nu hun schooljaar voortzetten.

Voor de aardbeving bezochten 550 leerlingen de SOS school in SOS kinderdorp Santo. Nu veel scholen in Port-au-Price zijn verwoest, hebben SOS medewerkers ter plaatse besloten 300 extra leerlingen op hun school op te nemen. Om dit grote aantal kinderen goed onderwijs te kunnen garanderen, zijn extra docenten ingehuurd en worden lessen gegeven in tenten op het terrein van het SOS kinderdorp.

Schooldirecteur Jean Myrtil: "Veel kinderen zijn nog steeds bang om betonnen gebouwen binnen te gaan. Ook hebben veel ouders twijfels om hun kinderen weer naar school te laten gaan, uit angst dat het schoolgebouw zou kunnen instorten. We hebben echter een grondige bouwkundige controle op ons schoolgebouw laten doen en gelukkig zijn alle klaslokalen veilig verklaard."

De school fungeerde tijdens sluiting als opslag voor noodrantsoenen en als kantoorbasis voor het noodhulpteam. Op dit moment is de school nog niet volledig operatief. Alleen de leerlingen van de klassen die later dit jaar examens hebben, konden al weer plaatsnemen in de schoolbanken. Alle andere klassen zullen op 19 april starten. "Ik ben blij dat ik weer naar school kan. Het heeft lang geduurd en ik wil heel graag studeren voor mijn examens", aldus de 16-jarige Guerrier uit SOS kinderdorp Santo.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.soskinderdorpen.nl/haiti