Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 7 april

Alkmaar, 07-04-2010 o 16.20 uur

Steekincident bij Beschermd Wonen (tevens homepagebericht)

Wieringerwerf, woensdag 7 april 2010.

Vanmorgen rond 11.10 uur heeft zich een steekincident voorgedaan in een woning van Beschermd Wonen aan de Werfstraat 19. Een 38-jarige bewoner van het pand hanteerde een mes en raakte een moeder van een cliënt en een begeleidster.

Zij raakten door diverse messteken flink gewond maar waren nog aanspreekbaar.

Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht waar ze zijn opgenomen. Er werd ook een traumahelikopter ingezet. De moeder is een 48-jarige vrouw uit Hippolytushoef en de begeleidster een 51-jarige vrouw uit Wieringerwerf.

De verdachte kon door de politie binnen worden aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. In het pand wonen enkele bewoners van s Heeren Loo, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ongeveer vier andere bewoners van het pand, dat valt onder een project Beschermd Wonen, zijn door deze instelling opgevangen.

Aanhouding na bedreiging

Schagen, dinsdag 6 april 2010.

Rond het middaguur heeft de politie een 49-jarige man uit Schagen in zijn woning aangehouden. De man had gedreigd zijn vrouw en kinderen iets aan te doen nadat zijn vrouw had duidelijk gemaakt dat zij van hem wilde scheiden. Na een ruzie hierover meldde de vrouw zich op het politiebureau. Gezien de ernst van de dreiging besloot de politie onmiddellijk in te grijpen de man aan te houden. Hij is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.

Handgemeen en lekgestoken band

Den Helder, woensdag 7 april 2010.

Gisteravond rond 21.00 uur ontstond er op het Marsdiepplein, ter hoogte van de onderdoorgang naar de Amerstraat, een handgemeen tussen twee mannen.

Een 46-jarige man uit Den Helder wilde een oud hoofdkussen neerleggen onder de doorgang in de hoop dat iemand dat nog zou kunnen gebruiken, zo verklaarde hij. Een 33-jarige buurtbewoner zag dit en beschouwde het als afval dumpen. Hij sprak de man aan en tussen hen ontstond een woordenwisseling die uitliep op enkele tikken over en weer. De 46-jarige man liep daarbij een bloedende hoofdwond op ter hoogte van zijn oog. De vriendin van de 33-jarige man schoot te hulp en stak met en mes een autoband van de 46-jarige man lek. Hierna werd de politie ingeschakeld. De 33-jarige man en zijn 18-jarige vriendin uit Den Helder werden aangehouden en in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel. Ze zijn in de loop van vandaag gehoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden. De verklaringen van de betrokkenen lopen uiteen. Het mes is in beslag genomen.

Hennepkwekerijtje

Sint Pancras, woensdag 7 april 2010.

Vanmorgen heeft de politie een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bovenweg. Het vermoeden bestond dat de 40-jarige bewoner een hennepplantage in huis had. Hij wees de agenten aanvankelijk de deur maar die kwamen terug met een bevel tot binnentreden. Op de 1e verdieping werd een kleine kwekerij aangetroffen met 60 hennepplanten. Deze werden in beslag genomen en vernietigd, evenals de aanwezige apparatuur. Tegen de bewoner is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na inbraken in garageboxen

Bergen aan Zee, woensdag 7 april 2010.

Vannacht rond 05.50 uur betrapte een bewoner aan het Van der Wijckplein een 22-jarige man uit Koedijk die bezig was om garageboxen open te breken. Er waren al wat goederen klaar gezet en enkele houten deuren open gebroken. De verdachte is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Twee fietsendieven aangehouden

Alkmaar, dinsdag 6 april 2010.

Rond 15.30 uur werd de politie getipt door een oplettende getuige dat er twee jongens zich verdacht gedroegen op de Schoutenstraat. Ze pikten een opoefiets en één van beide jongens reed er op weg. Aan de hand van het signalement kon het tweetal worden aangehouden. Het ging om twee jongens van 14 jaar oud uit Alkmaar. Ze gaven de diefstal van de fiets, die per ongeluk niet op slot stond, toe. De eigenaresse van de zwarte opoefiets meldde zich even later aan het politiebureau. Ze kreeg haar karretje terug. De jongens krijgen een proces-verbaal en zijn overgedragen aan hun ouders

Drie jongens aangehouden voor inbraken

Den Burg, woensdag 7 april 2010.

Drie jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar uit Den Burg werden dinsdagochtend en middag aangehouden in hun woonplaats voor een achttal inbraken in de maanden februari en maart van dit jaar. Het betrof drie inbraken in voetbalkantines waarbij de buit bestond uit frisdrank en snoepgoed. Bij inbraken in een zwembad, een strandtent, een bouwkeet en een snackbar was de buit vrijwel nihil. De jongens werden op het bureau verhoord en hebben een bekennende verklaring afgelegd. Zij zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat. Het onderzoek naar de inbraken wordt binnenkort afgerond.

Snelheid binnen de bebouwde kom

Spanbroek, dinsdag 6 april 2010.

In de middaguren heeft de politie op de Spanbroekerweg de snelheid gecontroleerd van autos binnen de bebouwde kom. Er waren 701 passanten. 48 van hen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 50. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Bromfietser gewond door overstekende kat

Lutjebroek, dinsdag 6 april 2010.

Rond 22.00 uur vond er op de P.J.Jongstraat een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 19-jarige vrouw uit Wervershoof op een bromfiets gewond raakte. De vrouw verklaarde dat er een kat de weg over stak die ze niet kon ontwijken. Ze verloor de macht over haar stuur en kwam ten vaal. Daarbij liep ze letsel aan haar hoofd, arm, schouder en been op. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek.