Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 07-04-2010

Drie aanhoudingen bij aantreffen XTC-lab

BERGEN OP ZOOM: De politie trof woensdagochtend een xtc-lab aan in een bedrijfspand aan de Albert Cuijpstraat. Agenten gingen het pand binnen aan de hand van een tip dat hier een hennepkwekerij zou zitten.

Bij binnentreden trof men echter chemicaliën en bijbehorende
benodigdheden aan voor het produceren van synthetische drugs. Het ging om een professioneel laboratorium wat op het moment van aantreffen niet in werking was.
De politie nam contact op met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), die gespecialiseerd is in het onderzoeken en ontmantelen van drugslaboratoria. Zij hebben een onderzoek ingesteld in het pand. Ook zullen zij ervoor zorg dragen dat de chemicaliën op verantwoorde wijze worden afgevoerd en vernietigd.
Bij het lab werd de vrouw des huizes, een 40-jarige vrouw,
aangehouden. Op het politiebureau meldde zich later op verzoek van de politie een 39-jarige man, ook bewoner van het pand, en nog een 39-jarige man uit Bergen op Zoom. Ook deze mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.
De politie zet het onderzoek voort.

Politie treft 66 kilo hennep en veel geld aan in woning

BERGEN OP ZOOM: De politie trof dinsdag in een woning in de
Meidoornlaan ruim 66 kilo hennep aan. Tijdens een handhavingscontrole in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom werd een sterke henneplucht waargenomen.
Het team Courage van de politie ging op onderzoek uit en trof in een woning ruim 66 kilo hennep aan. Ook werd in de woning een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. Het geld en de hennep zijn in beslag genomen. De hennep zal worden vernietigd.
In de woning was op het moment van de zoeking niemand aanwezig. De bewoner van het pand zal later door de politie worden aangehouden voor het afleggen van een verklaring voor de vondst.

Man aangehouden voor diefstal fiets

ROOSENDAAL: De politie reed dinsdagmiddag over de A58 toen de agenten bij de oprit vanaf de Laan van België een jongen met een fiets zagen staan en daarnaast een fiets zagen liggen. Omdat men dacht aan een verkeersongeval ging de politie kijken en sprak de 18-jarige jongen uit Roosendaal aan. Hij bleek een poging te doen om twee fietsen te vervoeren. Een van de voertuigen zou van zijn moeder zijn. Na contact met de moeder van de jongeman bleek de fiets echter niet van haar te zijn en de Roosendaler kreeg het verzoek zich op het politiebureau te melden. Hierop is hij aangehouden. Hij bleek intussen de gestolen fiets te hebben teruggezet waar hij hem had weggenomen. De eigenaar van de fiets wilde geen aangifte doen aangezien hij niet door had gehad dat zijn fiets was gestolen.
De verdachte kreeg een schikking van 220,- aangeboden van het OM.

Inbrekers nemen rookwaar weg

KLUNDERT: De politie kreeg woensdag om 03.40 uur melding van een inbraak bij een supermarkt aan de Doorsteek. De daders maakten een gat in het dak en namen een grote hoeveelheid rookwaar weg. De politie nam aangifte op van de gedupeerde en stelde een buurt- en een
sporenonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-04-2010 16:43 | © Regio Midden en West Brabant |