Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 07-04-2010

Politie houdt succesvolle controle in VAST-gebied

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een succesvolle onopvallende controle in het Park Valkenberg en de Stationszone (zogenaamde VAST-gebied) op onder andere het gebruik van alcohol en drugs. Er werden aanhoudingen verricht en bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs, drugsbezit en
alcoholgebruik. Ook is er een man aangehouden voor heling en een openstaande boete.

Hierbij werden negen meerderjarigen aangehouden voor het bezit van drugs. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de verdachten wordt dossier opgemaakt.
Er werd een aanhouding verricht voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Er is een bekeuring uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.
Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld voor het drinken van alcohol in het VAST-gebied door meerderjarigen.
Er is een persoon bekeurd voor baldadigheid op het station.
Er is een minderjarige aangehouden voor het bezit van drugs. De jongen is aangehouden en overgedragen aan zijn ouders.

Rond 15.30 uur zag de politie een man op een bankje zitten. De man was bezig een joint te draaien. De agenten spraken hem aan om hem een bekeuring aan te zeggen. De man bleek niet in bezit van een geldig identiteitsbewijs. Bij natrekken van zijn gegevens bleek de man gesignaleerd te staan in verband met een onherroepelijk vonnis van 1015,-. Hij werd aangehouden. In de kleding van de man werden meerdere dure horloges en gouden sieraden gevonden. Waarschijnlijk zijn deze van diefstal afkomstig en de 28-jarige Tilburger is in verzekering gesteld voor heling. De politie onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor bedreiging vrouw

BREDA: De politie kreeg woensdag om 01.10 uur melding vanuit een woning in de wijk Haagse Beemden. Een vrouw meldde te zijn bedreigd door haar man in hun woning. Bij aankomst van de politie verklaarde de 45-jarige vrouw dat de bedreiging al eerder had plaatsgevonden, maar haar man haar telefoon had afgepakt waardoor ze niet kon bellen. De man had haar ernstig bedreigd, volgens haar verklaring en ze wilde hiervan aangifte doen. De politie hield de 42-jarige Bredanaar aan en stelde hem in verzekering. De man verklaarde dat hij ruzie had gekregen met zijn vrouw en was naar bed gegaan om de ruzie te
ontwijken. Hij ontkende de vrouw te hebben bedreigd.

Automobilist zonder rijbewijs betrokken bij ongeval

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar is dinsdagavond aangehouden nadat hij betrokken raakte bij een verkeersongeval op de Emerparklaan. De auto waarin de verdachte reed bleek niet te zijn verzekerd en de man was niet in bezit van een geldig rijbewijs.
De Bredanaar reed rond 21.10 uur over de Emerparklaan in de richting van de Backer en Ruebweg, toen de auto voor hem remde. De bestuurder kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. Bij aankomst van de politie bleek de man geen rijbewijs te hebben en in een onverzekerd voertuig te rijden. Hij verklaarde na zijn aanhouding dat hij de auto van iemand anders geleend had en niet op de hoogte was van het feit dat het voertuig niet verzekerd was. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dakloze man steelt sportschoenen

BREDA: De politie hield dinsdag om 12.45 uur een 40-jarige Bredanaar aan voor diefstal van een paar sportschoenen bij een winkel in de Ginnekenstraat. De man wilde de winkel met de schoenen verlaten zonder deze af te rekenen en hierbij traden de beveiligingspoortjes in werking. De politie hield de man aan. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hier verklaarde de verdachte tijdens verhoor dat hij net uit de gevangenis vrij was gelaten, maar geen geld of onderdak had. Daarom was de man gaan stelen om de schoenen te kunnen verkopen en zo een plek in de daklozenopvang te kunnen betalen. De man is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Drie aanhoudingen voor afdreiging zonnebril

BREDA: De politie hield dinsdag en woensdag drie jongeren aan voor bedreiging van een 16-jarige Bredanaar. De bedreiging vond in de middag van woensdag 24 maart plaats in het Laurenspark. De aangever was hier met vrienden in het park, toen hij zag hoe drie jongens een prullenbak vernielde en daarna geld van hem eisten anders zouden ze geweld gebruiken, zo werd hem gemeld. Toen hij verklaarde geen geld bij zich te hebben werd hem zijn zonnebril afgedreigd. Toen de daders wegliepen gooide een van hen de zonnebril weg. De gedupeerde meldde zich bij de politie en van hem is aangifte opgenomen. De wijkagent heeft aan de hand hiervan een onderzoek ingesteld.
Afgelopen dinsdag werd een 15-jarige jongen uit Terheijden aangehouden voor betrokkenheid bij de afdreiging. Woensdag werden ook een
16-jarige jongen uit Ulvenhout en een 16-jarige jongen uit Breda aangehouden. De verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld.

Man overleden na val met scootmobiel

BREDA: Dinsdag kregen de hulpdiensten tegen 17.00 uur melding van een ongeval op de Galderseweg. Een 87-jarige man uit Breda was door onbekende oorzaak met zijn scootmobiel de sloot in gereden naast een voetgangerspad en hierbij onder zijn voertuig terecht gekomen. Hierdoor lag de man onder water. De politie haalde samen met een medewerker van staatsbosbeheer de man uit het water. Hij werd
succesvol gereanimeerd. Hierbij kreeg men ook assistentie van de toegesnelde brandweer.
Het slachtoffer werd overgebracht naar de Intensive Care van het Amphia ziekenhuis. Technisch rechercheurs deden onderzoek naar de mogelijke aanleiding van het ongeval. De scootmobiel is uit de sloot getakeld.
Later op de avond overleed het slachtoffer in het ziekenhuis als gevolg van zijn val in combinatie met hartfalen door het gebrek aan zuurstof na de val.

Politie op zoek naar onbekende fietser na bekrassingen

BREDA: Woensdag meldde een getuige even na middernacht dat een man op een fiets auto's vernielde. De politie snelde ter plaatse, maar kon de fietser, die volgens de getuige een jonge man met een petje op en een beige sportjack aan, niet meer in de kraag vatten. De melder
verklaarde dat de fietser in de richting van de wijk Boeimeer was weggereden.
Op de parkeerplaats nabij de kruising met de Fellenoordstraat
constateerde de politie dat in ieder geval 14 auto's schade hebben. Het gaat hierbij vooral om krassen in de lak en schade aan
buitenspiegels.

De politie heeft een Mail-@lert verstuurd naar de bewoners in de omgeving die zich hiervoor hebben aangemeld met de vraag zich te melden als men iets heeft gezien wat met de bekrassingen te maken kan hebben.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 07-04-2010 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |