Politie Hollands Midden

Kom bij de politie

Zoeterwoude - Zoeterwoudenaar conform eis officier van justitie berecht

Openbaar ministerie Zoeterwoude, 07-04-2010 o De 30-jarige man die in Zoetermeer en Zoeterwoude dieren op een gruwelijke manier heeft mishandeld, is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De 155 dagen gevangenisstraf die het OM naast de tbs had geëist, heeft de man in voorarrest al uitgezeten. De uitspraak van de rechter was conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Zwaar mishandeld Hij wordt ervan verdacht in de periode april 2008 tot september 2009 vijf dieren te hebben gestolen, mishandeld en gedood in Zoetermeer en Zoeterwoude. Daarnaast wordt hij verdacht van vernieling van park- en straatmeubilair door deze te bekladden en het vernielen en in brand steken van eigendommen van zijn voormalige werkgever.

Vanaf 2008 werden er in de omgeving van Zoeterwoude en Zoetermeer diverse meldingen gedaan van dierenmishandeling. Er werden verminkte en soms in brand gestoken lammetjes en geitjes gevonden.

Soms waren deze dieren tentoongesteld zoals bijvoorbeeld in juli 2009 toen op het Molenpad in Zoeterwoude een dood geitje werd gevonden. De buik was opengesneden en het geitje was in brand gestoken. Met beide achterpoten hing het beest aan een picknicktafel. In mei van dat jaar werd ook al een verminkt lammetje op een picknicktafel gevonden aan de Broekwegkade in Zoetermeer.