Gemeente Bolsward


Nieuws
07-04-10

Zonnige en actieve Boomfeestdag in Bolsward

In de gemeente Bolsward waren 150 kinderen vanochtend druk in de weer op Boomfeestdag. Hiermee willen de Provinciale Commissie Boomfeestdag en de gemeente Bolsward bomen en de natuur dichter bij de kinderen brengen. In totaal zijn er 64 bomen in zeven verschillende soorten geplant op het IJsbaanterrein van het Sportbolwerk. Het sportcomplex in het groene hart van Bolsward.

Klik hier voor een filmpje van tvbolsward.nl

Zie het origineel
Per provincie is door de Provinciale Commissie Boomfeestdag een gemeente uitgekozen voor de Provinciale Viering van de Boomfeestdag. Bolsward was dit jaar accentgemeente van Fryslân. Daarom werd de boomfeestdag dit jaar grootser dan andere jaren gevierd.

De ochtend werd geopend door burgemeester Vroegindeweij. De kinderen zongen vervolgens het landelijke Boomfeestdaglied. Wout Zijlstra liet samen met drie leerkrachten zien hoever zij een boomstam konden werpen. De kinderen deden het iets rustiger aan; zij mochten de boomstammen slepen. De groepen leerlingen rouleerden langs de verschillende activiteiten. Zo waren er tegelijk groepen bezig met het planten van de bomen, groepen aan het boomstamslepen en andere groepen volgden een educatieve route waarbij zij vragen over bomen en de natuur moesten beantwoorden.

Door het lentezonnetje werd het een heerlijke actieve ochtend waarop de kinderen op afwisselende wijze meer leerden over de bomen in hun stad.