Consumentenbond

7 april 2010

Afhandeling skimmen kan lang duren

De schade door skimmen is 36 miljoen euro. In een landelijke aanpak gaan banken, OM en politie intensief samenwerken met als doel de stijgende trend te doorbreken, zo laat de Nederlandse Vereniging van Banken weten. De Consumentenbond roept banken op de afhandeling van skimming voor consumenten te beperken tot maximaal drie weken.

Skimming kan voor consumenten tot vervelende situaties leiden, bijvoorbeeld niet kunnen pinnen. De afhandeling van skimming, dus totdat consumenten schadeloos gesteld zijn en weer over nieuwe passen en dergelijke beschikt kan soms vele weken duren. Vervelend en onhandig voor consumenten, soms leidt het zelfs tot betalingsproblemen. De Consumentenbond pleit ervoor de afhandeling daarom te beperken tot maximaal 3 weken. Wanneer de consument zorgvuldig met pas en pincode omgaat, ondervindt hij geen financiële schade van skimming.

Vakantie

Consumenten die op vakantie het slachtoffer worden van skimming doen er goed aan zo spoedig mogelijk hun eigen bank te informeren. Er kunnen dan meteen afspraken gemaakt worden volgens welke procedure de bank zorgt dat consumenten in het buitenland weer over geld kunnen beschikken. De bank draagt zorg voor aangifte bij de politie.

Lees ook: Pinnen: hou het veilig

Lees ook


* 16 november 2009Geef nooit pincode af!

Zie het origineel