Gemeente Deventer

week 14 - 5 april tot en met 9 april 2010

Gepubliceerd: 07 april 2010 11:42

Laatst gewijzigd: 07 april 2010 11:42

ontwerp bestemmingsplan Grondhuisweg ong. Schalkhaar, vastgesteld bestemmingsplan Middelweg 1A, voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, locatie Berends, inloopavond

Ontwerpbestemmingsplan Grondhuisweg ong. Schalkhaar

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 8 april tot en met 19 mei 2010 voor een ieder ter inzage ligt:
* het ontwerpbestemmingsplan "Grondhuisweg ong."

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een scoutinggebouw op het perceel Grondhuisweg te realiseren.

Het ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in Schalkhaar bij de Openbare Bibliotheek, Oerdijk 38.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de Gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer o.v.v. "zienswijze ontwerpbestemmingsplan Grondhuisweg". Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij mevr. Vrielink of bij het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 - 0570.

Vastgesteld bestemmingsplan Middelweg 1a

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 8 april tot en met 19 mei 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:

* het bij raadsbesluit van 24 februari vastgestelde bestemmingsplan Middelweg 1a.

Het bestemmingsplan Middelweg 1a beoogt een Johan Cruyffcourt, met daarbij behorende hekwerken en de realisatie van opslagmogelijkheden voor tuingereedschap op het volkstuinencomplex aan de Middelweg mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het gaat om de volgende wijzigingen:
* de noordelijke plangrens is circa 30 meter naar het zuiden verlegd, omdat abusievelijk een te groot plangebied was opgenomen;
* in de standaard bestemming "Waarde - Archeologisch verwachtingsgebied" is onder het kopje aanlegvergunning een minimale oppervlakte van 100 m2 toegevoegd.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan Middelweg 1a.

U kunt het plan ook inzien op de website
www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Omdat niemand over het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt kan alleen de belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken, gedurende de genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, locatie Berends

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 8 april tot en met 19 mei 2010 voor een ieder ter inzage ligt:
* het voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, Locatie Berends

Het voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen, Locatie Berends wordt globaal begrensd door de Zandwetering aan de westzijde, door de Schapenzandweg aan de zuidzijde, door de tuin van het pand Dorpsstraat 41 aan de noordzijde en door de achterzijde van de bebouwing en de percelen langs de Dorpsstraat aan de oostzijde.

Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 15 vrijstaande woningen op het perceel van het voormalige kwekerij Berends mogelijk. Het perceel is gelegen aan de westkant van de bebouwde kom van Diepenveen en leent zich goed voor de ontwikkeling van een kleinschalig woningbouwproject. Omdat het vigerende bestemmingsplan "Diepenveen 1976" woningbouw op deze locatie niet toe liet, is voorliggend bestemmingsplan opgesteld.

Het voorontwerpbestemmingsplan kunt u inzien via RO-online (www.ruimtelijkeplannen.nl) en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen. Op deze site kunt u ook een directe link vinden naar het bestemmingsplan op RO-online.

De digitale bestanden van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld via http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans. Op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen kunt u een directe link vinden naar de vindplaats van de bestanden van het plan.

Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81, bij het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en bij de Openbare Bibliotheek, Burgemeester Crommelinlaan 1 te Diepenveen.

Gedurende genoemde termijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, o.v.v. "inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Diepenveen. Locatie Berends". Ook kunt u mondeling inspreken bij Esther Busman van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 - 0570

Voor meer informatie over het voorontwerpbestemmingsplan wordt u verwezen naar de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Inloop avond

Over dit bestemmingsplan organiseert de gemeente op woensdag 21 april een inloopavond. Tijdens deze avond kunt u het
voorontwerpbestemmingsplan inzien. Er zullen diverse ambtenaren van de gemeente aanwezig zijn om uw vragen over het
voorontwerpbestemmingsplan te beantwoorden. U kunt binnenlopen op een voor u gunstig tijdstip tussen 19:00 en 21:00 uur in het Hof van Salland, Dorpsstraat 30 te Diepenveen.