Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


voor Ziggo Dome

---


1e paal voor Ziggo Dome

7 april 2010
Op vrijdag 16 april wordt naast de Amsterdam Arena de eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe concertzaal Ziggo Dome. Het startsein zal worden gegeven door een mysterieus duo die op spectaculaire wijze de eerste paal in de grond zullen slaan. Op de bouwplaats zal ter plekke 'het eerste Ziggo Dome concert' plaatsvinden.

De Ziggo Dome wordt een strak vormgegeven 'Black Box' die speciaal is ontwikkeld voor versterkte muziek. De galmtijden zullen door de geluidisolatie worden beperkt tot een minimum wat een zogenoemde 'droge' akoestiek geeft. Belangrijk hiervoor zijn de vloer en het dak die volledig vlak zullen zijn. De capaciteit van de zaalvloer is 6.300 personen, maar de Ziggo Dome heeft een totale capaciteit van 15.600 personen. Het podium is hiermee kleiner dan het Gelredome (30.000) maar qua capaciteit groter dan de Ahoy (9.000) en de Heineken Music Hall (5.500).

Naast livemuziek en entertainment van grote nationale en internationale artiesten zal Ziggo Dome ook family entertainment en andere evenementen bieden. De nieuwste concertlocatie van Nederland zal in 2011 haar deuren openen.

Meer info http://www.ziggodome.nl

---