Provincie Utrecht

Twijfels weggenomen over berekeningen nieuwe huisvesting provincie Utrecht

7-4-2010 -

Recent zijn door de ondernemingsraad, en naar aanleiding daarvan door de CDA-fractie, vragen gesteld over de juistheid van de cijfers die ten grondslag hebben gelegen aan de besluitvorming over de aankoop van de nieuwe huisvesting voor de provincie Utrecht, het Fortis-gebouw.

Hoewel eerder al onder de aandacht van Provinciale Staten is gebracht dat een second opinion is betrokken bij de besluitvorming, hebben Gedeputeerde Staten (GS) gemeend er goed aan te doen elke eventuele twijfel over de juistheid van cijfers en berekeningen weg te nemen door opnieuw een toets te laten uitvoeren door een onafhankelijke, niet eerder bij deze aangelegenheid betrokken, externe deskundige.

Dit onafhankelijke feitenonderzoek bevat geen nieuwe feiten of inzichten en onderstreept de juistheid van de aan de besluitvorming ten grondslag liggende cijfers en berekeningen.

Gedeputeerde Staten zullen in het verlengde daarvan de vragen van de ondernemingsraad en de CDA-fractie beantwoorden. De aangehouden behandeling van het voorstel over de aankoop van het Fortis-gebouw zullen wij in onze vergadering van 13 april aanstaande hervatten. De opgeschorte ondertekening van de koopovereenkomst zal dan opnieuw worden gepland.