Gemeente Rheden

VVD, CDA, D66, Groen Links en ChristenUnie vormen nieuw College

Het nieuwe college van B&W van de gemeente Rheden zoekt creatieve oplossingen om de aanstaande bezuinigingen op de overheidsfinanciën het hoofd te bieden. Zo kunnen inwoners in de toekomst het onderhoud van het openbaar groen in hun woonomgeving adopteren. Hiervoor komt een zogeheten buurt- of wijkbudget beschikbaar. Het college wil hiermee de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners, bedrijven en instellingen stimuleren. De directe leefomgeving wordt het domein van de inwoners zelf. De gemeente stelt zich op als samenwerkingspartner.

Het collegeakkoord 2010-2014 beschrijft ook meer traditionele bezuinigings-maatregelen, zoals een structurele besparing van EUR 2,5 miljoen op de ambtelijke organisatie. Deze bezuinigingsoperatie zal worden vooraf gegaan door een zogeheten kerntakendiscussie. Oftewel: wat is in de kern het werk van de lokale overheid en wat zijn de 'extra's'. Het nieuwe college is van plan om meer bezuinigingsvoorstellen op tafel te leggen dan strikt noodzakelijk. Door tien procent extra bezuinigingsvoorstellen, ontstaat er ruimte voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke discussies en kunnen afgewogen beslissingen worden genomen.
Vanaf september 2010 start de gemeente met het opstellen van de bezuinigingsvoorstellen. In januari 2011 zijn de voorstellen gereed voor bestuurlijke besluitvorming en kan worden gestart met de uitvoering van de voorstellen.

Coalitieakkoord Verantwoorde keuzes in moeilijke tijden

Achtergrond bij het Coalitieakkoord

College 2010 - 2014

v.l.n.r. Lex Roolvink (gemeentesecretaris), beoogd wethouder Haverkamp, burgemeester Van Wingerden - Boers, beoogd wethouder Vugts, wethouder Tiemens, beoogd wethouder König.

Wethouder Elsenaar ontbreekt op deze foto.

College van BenW 2010 - 2014

Door op een naam te klikken kom je op een nieuwe pagina met meer informatie over elke wethouder.

Zie het origineel
Portefeuille

Burgemeester Van Wingerden - Boers

Bestuur, brandweer, openbare orde & veiligheid, dienstverlening en communicatie, representatie, internationale betrekkingen

Wethouder Elsenaar

VVD

0.4 fte

recreatie/toerisme, verkeer

Wethouder Haverkamp

VVD

0.9 fte

Bedrijfsvoering, sport, financiën, economische zaken, coördinerend wethouder Rheden

Wethouder Vugts

CDA

0,9 fte

WMO, inkomensvoorzieningen, werkgelegenheid, jeugd, coördinerend wethouder Velp

Wethouder König

D66

0,8 fte

Ruimtelijke ordening, bouwen, monumenten, onderwijs, educatie, project IJssellijn, coördinerend wethouder Dieren

Wethouder Tiemens

GroenLinks

0,8 fte

IBOR (integraal beheer openbare ruimte), natuur, kunst/cultuur, milieu/duurzaamheid, project Groene Vallei, coördinerend wethouder kleine kernen.