Debuut `Tunnelmoord' van varende schrijfster Esther de Blank


ZELHEM, 20100407 -- Eind april verschijnt bij uitgeverij De Leeskamer `Tunnelmoord'. Dit is het veelbelovende thrillerdebuut van de in Frankrijk wonende schrijfster Esther de Blank. Hoofdpersoon in `Tunnelmoord' is Isabel Jansen, die als Parijse rechercheur gespecialiseerd is in de binnenvaart: een krachtige vrouw in een echte mannenwereld.

Opmerkelijk aan het debuut van Esther de Blank (1951) is dat zij niet alleen over een typische mannenwereld schrijft, zij werkt zelf als binnenvaartschipper. Hierdoor kent ze deze wereld van binnenuit. De Blank: `Ik ben gek op machines en motoren. Twintig jaar geleden ben ik in de scheepvaart terechtgekomen, eerst op zee, later in de binnenvaart. Het schrijven van een boek dat zich in deze wereld afspeelt, was een logische keuze.'

Het produceren van verhalen doet de schrijfster sinds ze leerde schrijven. Door haar drukke leven bleef het vooral bij het schrijven van korte verhalen, tot een vriend haar uitdaagde aan een roman te beginnen. Haar debuut gaat over de moord op een schippersechtpaar. Hun lichamen zijn gevonden op een spits (een binnenvaartschip) en de moord moet gepleegd zijn in de kilometers lange tunnel van het kanaal Marne à la Saône. Isabel Jansen, dochter van een Nederlandse vader en een Franse moeder, moet deze brute moord oplossen.

Uitgever Hans van den Boom van De Leeskamer: `Dit is een boek waarvan ik hoge verwachtingen heb. Esther de Blank is een echt talent. `Tunnelmoord' is een politieroman met sfeervolle beschrijvingen van Frankrijk, waarin je de geur van smeerolie kunt opsnuiven. Ik zie haar als de ideale combinatie tussen Henning Mankell en Lieneke Dijkzeul.'

`Tunnelmoord' verschijnt als een luxe paperback. Het boek zal bij alle boekhandels verkrijgbaar zijn en kan tevens via internet besteld worden. Meer informatie over dit boek en de auteur is te vinden op leeskamer.nl.





Ingezonden persbericht