Gemeente Nieuwegein

Cursus Natuurouders bij BuitenWijs

maandag, 22 februari 2010

Ouders en grootouders die hun (klein)kinderen op de basisschool willen begeleiden met binnen- en buitenlessen over natuur en milieu, kunnen nu een cursus volgen bij BuitenWijs. Deze cursus is ook voor vrijwilligers die groene vingers hebben. De cursus duurt 5 woensdagochtenden en is geheel gratis.

De cursus is voor deelnemers uit Lopik, IJsselstein Houten en Nieuwegein en start op woensdagochtend 7 april.

De cursisten worden opgeleid om in schoolverband of in samenwerking met BuitenWijs de kinderen te begeleiden met de natuurlessen. De cursus biedt activiteiten om natuurouders meer te verdiepen in de natuur. Als het even kan, wordt de natuur naar binnen gehaald en worden huisjesslakken of waterdiertjes bekeken. Buiten worden bomen en vogels waargenomen. Met name eigen beleving, met andere ogen waarnemen, ontdekken, op je eigen wijze leren en de nieuwe informatie creatief verwerken komen aan de orde. Daarnaast ook leren presenteren, wat zijn je sterkste kanten en afstemmen met de basisschool zijn vaardigheden die geoefend worden. De cursisten hoeven niet veel kennis te hebben om kinderen te begeleiden, maar zij zullen samen met de kinderen leren.

De cursus duurt 5 woensdagochtenden van 9.15 uur tot uiterlijk 11.30 uur en vindt plaats in het Milieu Educatie Centrum in Nieuwegein (Geinoord 9). De data zijn 7 april, 14 april, 21 april, 12 mei en 19 mei.

Opgeven kan tot maandag 15 maart bij de basisschool van uw (klein)kinderen of bij Kees van Wegen op telefoonnummer (030) 605 55 14 of e-mail BuitenWijs@nieuwegein.nl. Vermeld daarbij naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein en Nieuwegein op het gebied van Natuur- en milieueducatie (NME).