Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zwolle, 24 maart 2010

GH geeft nieuw praktijkboek uit
over deugden op de basisschool

De Gereformeerde Hogeschool (GH) en Uitgeverij Boekencentrum presenteren op woensdag 7 april de uitgave Doe me een deugd - Praktijkboek morele vorming voor de basisschool. Het boek is geschreven door dr. Pieter Vos, lector Morele Vorming aan de GH, en drs. Wilma van der Jagt, docent aan de pabo en lid van de kenniskring Morele Vorming.

Doe me een deugd is een praktisch boek voor leerkrachten en pabo-studenten, waarin het vooral gaat om het leren van deugden. Ook ouders of verzorgers en medewerkers in buitenschoolse of tussenschoolse opvang kunnen inspiratie uit het boek putten. Iedereen die bezig is met de vorming van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kan er mee aan de slag. Door jarenlange ervaring weten de auteurs hoe druk en veeleisend het werken met kinderen is, maar ook hoe leuk het vaak is. Juist omdat ze geïnspireerd worden door kinderen die enthousiast bezig zijn, hebben de auteurs gekozen voor een praktische opzet. De kleurrijke praktijkvoorbeelden en heldere lesideeën maken het boek direct bruikbaar.

Burgermansfatsoen
Een tijdlang werden deugden geassocieerd met braafheid en burgermansfatsoen. Maar inmiddels mogen deugden weer; ze zijn zelfs in. Ook in opvoeding en onderwijs worden deugden herontdekt. Toch verscheen nog geen vergelijkbaar, handzaam lesboek over het in de praktijk brengen van deugden, gericht op kinderen. Dat maakt Doe me een deugd tot een bijzondere uitgave. Negen leerkrachten uit het basisonderwijs werkten, elk met een eigen invalshoek, mee aan het lesboek.

Congres Doe me een deugd
De boekpresentatie van 7 april is onderdeel van het congres Doe me een deugd, dat georganiseerd is door het lectoraat Morele Vorming van de Gereformeerde Hogeschool. Locatie is het Dominicanenklooster te Zwolle. Prof. dr. Paul van Tongeren (deugdethiek en morele vorming) en prof. dr. Ad de Bruijne (deugden in het protestantisme) verzorgen de hoofdlezingen. Verder kunnen de deelnemers diverse praktijkgerichte workshops volgen. Deelnamekosten zijn 95,- euro per persoon. Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek Doe me een deugd. Meer informatie is te vinden op: www.lectoraatmorelevorming.nl.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht