Landschap Noord-Holland

Heiloo, 25 maart 2010

Nieuw: Kinderexcursie op het Ilperpad

Bij het bezoekerscentrum Ilperveld is van alles te beleven

Dit jaar organiseert boswachter Mike Rouweler van Landschap Noord-Holland het hele seizoen excursies voor kinderen van 6-13 jaar op het Ilperpad. De eerste gaat plaatsvinden op woensdag 7 april van 13.30-15.30 uur.

Het is alweer duizend jaar geleden dat de eerste bewoners het Ilperveld binnentrokken. Waar leefden ze van? Wat voor werk deden ze en hoe woonden ze eigenlijk? We steken de handen uit de mouwen en gaan net zo werken als ze toen deden. Zo leer je nog eens wat! Hoe zit het met de vogels in het Ilperveld, zijn ze al terug uit het zuiden? En welke soorten zie je om je heen? Het wordt een middag om nooit meer te vergeten!
Let op: Voor kinderen die zich aanmelden is het een voorwaarde dat er een begeleider aanwezig is.

Het Bezoekerscentrum Ilperveld ligt aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving is te vinden op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 3,00 per kind tot 12 jaar. Voor begeleiders zijn de kosten ¤ 4,00, Beschermers betalen ¤ 3,00. Ter plekke aanmelden is ook mogelijk. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl.