Politie Limburg-Noord

Politie Limburg-Noord verricht twee aanhoudingen bij oprollen hennepkwekerijen


Datum: 7-04-2010
Tijd bericht: 16:57
Plaats: Echt / Melick / Posterholt

De politie heeft woensdag twee aanhoudingen verricht bij het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning in Melick. De politie ging in verband met een aanhouding naar een woning aan de Dorpsstraat in Melick. De 35-jarige bewoner zou buiten heterdaad worden aangehouden voor een andere zaak. In de woning viel het de politie op dat er een extreme citroengeur aanwezig was. Tijdens nader onderzoek trof de politie op twee plaatsen in de woning een hennepplantage aan. In de kelder werd een plantage van 450 planten aangetroffen en in een slaapkamer vond de politie een plantage van 155 planten. De 35-jarige bewoner werd evenals een 42-jarige bewoner aangehouden. Een 40-jarige man die ook in de woning aanwezig was had nog een boete openstaan van 560 euro. Deze boete werd direct betaald. De 35-jarige man en de 42-jarige man zijn overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Een anonieme melding leidde de politie naar de Kerkveldstraat Oost in Echt. In een verhuurde loods trof de politie een installatie aan en een hoeveelheid hennepafval. Er was niemand in de loods aanwezig en de politie onderzoekt de zaak verder.

In een leegstaande woning aan de Hoofdstraat in Posterholt trof de politie een professionele installatie aan van 250 hennepplanten. Getuigen zagen dat in deze woning tuinslangen naar binnen liepen en waarschuwden daarop de politie. Tijdens de controle was er niemand in de woning aanwezig. De politie onderzoekt de zaak.

In alle gevallen werd illegaal stroom afgetapt. Alle apparatuur en aangetroffen hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd.