Fractus en Motorola ondertekenen globale patent licensieovereenkomst voor antennetechnologie

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20100407 --

Op 7 april 2010 heeft Fractus S.A. in Barcelona, Spanje aangekondigd dat het een niet exclusieve wereldwijde patentlicensieovereenkomst met Motorola, Inc. is aangegaan. Deze overeenkomst omvat een licentie voor alle patenten van Fractus met betrekking tot interne antennes, en beslaat de verkoop van alle Motorola producten.

“Deze overeenkomst betekent een belangrijke mijlpaal in onze poging om erkenning te krijgen voor de waardevolle technologie die ons bedrijf ontwikkeld en op de markt gebracht heeft,” verklaarde Rubén Bonet, president & CEO van Fractus. IPotential, LLC deed dienst als broker voor Fractus bij de onderhandelingen van de licentieovereenkomst.

Fractus heeft onlangs een proces voor inbreuk aangespannen tegen fabrikanten van mobiele telefoons in het Oostdistrict van Texas, Tyler Division, procedure no. 6:09-cv-203. In de zaak Tyler wordt Fractus vertegenwoordigd door Susman Godfrey L.L.P. en Heim, Payne & Chorush, L.L.P. Motorola was geen partij in dit geschil.

Over Fractus:

Fractus is een van de eerste pioniers op het gebied van ontwikkeling van interne antennes voor mobiele telefoons and andere industrieën. Opgericht in 1999, heeft Fractus de uitdaging aangenomen antennes te leveren die klein genoeg zijn om in een mobiele telefoon te passen maar tegelijkertijd ook de capaciteit hebben om mobiele telefoons op de multiband van vandaag te ondersteunen. Ook is Fractus al jarenlang actief leverancier van antennes en heeft miljoenen antennes over de hele wereld verkocht. Onder de vele prijzen en erkenningen die Fractus voor haar vernieuwende werk heeft ontvangen, zijn de benoeming van het bedrijf als pionier op technologisch terrein op het 2005 Davos World Economic Forum en werd zij aangeduid als één van Red Herring's vernieuwende topbedrijven van 2006. Ook heeft Fractus de 2004 Frost & Sullivan benoeming voor technologische vernieuwing en de 2007 Elektra European Electronics Industry R&D Award binnengehaald. Fractus is eigenaar van meer dan 80 patenten in de hele wereld, waaronder 30 patenten in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, ga svp naar http://www.fractus.com/.

Over IPotential, LLC

Gevestigd in Silicon Valley, is IPotential LLC een toonaangevende leverancier van complete intellectuele eigendomsstrategie (IP) en patent monetiseringdiensten. Opgericht in 2003 om expertise te leveren aan patenteigenaars bij hun transacties en IP-strategie, zoals die bestaat in multinationale technologische topbedrijven, heeft IPotential meer dan $1 miljard verhandeld in patenttransacties, waaronder patentverkoop en patentlicenties. Het bedrijf telt klanten in de hele wereld, waaronder patenteigenaars, individuele uitvinders, kleine tot grote ondernemingen en private equity beleggers. Voor meer informatie, ga svp naar www.ipotential.com.

© 1999-2010 FRACTUS, S.A.. Alle rechten voorbehouden. Fractus en het Fractus-logo zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van FRACTUS, S.A. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Fractus Media contact VS:
Nick Gaffney
Infinite Public Relations, LLC
(415) 732-7801
ngaffney@infinitepr.com
of
Fractus Media contact Spanje:
Silvia Alsina
Román y Asociados
Aribau 230-240 Planta 6 Despacho CDE
08006 Barcelona
+34 934 142 340

s.alsina@romanyasociados.es