Gemeente Culemborg

Raadsvergadering

Op woensdag 7 april...

De volgende raadsvergadering is op woensdag 7 april 2010, in de Unie aan de Multatulilaan 12 in Culemborg. De agenda is als volgt:

Voorbesprekingen

* Uitgangspuntennotitie Willemslaan en grondexploitatie Willemslaan, locatie Eik, 19.30 uur. De raad wordt geïnformeerd over de randvoorwaarden die van belang zijn voor de ontwikkeling van het perceel Willemslaan, onder meer naar een WoonWelzijnZorgzone Oost. De raad wordt gevraagd om deze uitgangspunten vast te stellen.
* Intrekking Verordening Wmo 2007 en toelichting 2010, locatie Beuk, 19.30 uur. De Raad krijgt een toelichting op wetswijzigingen op de Wmo per 1 januari 2010.

Raadsvergadering

1. Opening

2. Vaststellen van de agenda, 20.30 uur.

3. Vaststellen verslagen raadsbijeenkomsten 17 en 18 februari, 10 en 11 maart, en verslagen voorbesprekingen 18 maart. Podium, 20.40 uur.

4. Spreekrecht burgers

5. Rechten van raadsleden

1. Vragen, moties en mededelingen

2. Overzicht openstaande vragen en toezeggingen
6. Informatie van de portefeuillehouder

7. Informatie uit de gemeenschappelijke regelingen Debat, 21.00 uur.

8. Herontwikkeling Spoorzone. De raad wordt gevraagd een budget beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van de plannen over de herontwikkeling van de Spoorzone.

9. Parkeercompensatiefonds. De raad wordt gevraagd om het reglement van het beheer van het parkeercompensatiefonds, een van de toegezegde uitwerkingen van de parkeernota, vast te stellen.
10. Voorstel nieuw tarievenbeleid sportvoorzieningen. De raad wordt gevraagd de 12 opgestelde kaders voor het nieuwe sporttarievenbeleid vast te stellen.
Besluitvorming, 22.30 uur.

11. Uitvoeringsplan Fiets. Jaarlijks wordt bepaald welke fietsknelpunten opgepakt worden en verwerkt in de verschillende werkplannen van de gemeente. De raad wordt gevraagd met de aangegeven hoofdfietsroutes en fietsknelpunten in te stemmen.
12. Vaststelling gewijzigde premie verordening gemeente Culemborg. Tijdens de begrotingsbehandeling in 2009 nam de raad een motie aan om ook mensen die werk aanvaarden dat valt onder de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) een uitstroompremie te geven.
13. Begrotingswijzigingen 2010 nrs. 2 t/m 8, 10, 11 en 14 vastgesteld. De raad stelde eind vorig jaar de begroting voor 2010 vast. Tussentijdse wijzigingen moet de raad vaststellen.

Spreekrecht burgers
Als u wilt inspreken kunt u zich tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering aanmelden bij de griffie, via tel. 477 947 of per mail, griffie@culemborg.nl.

In de agenda en onderliggende stukken staat wat er die avond besproken wordt.