Ingezonden persbericht

Zwolle, 01 april 2010

Herald Immink nieuw CDA-Statenlid

Woensdag 7 april zal Herald Immink tijdens de Provinciale Statenvergadering worden geïnstalleerd als nieuw Statenlid voor het CDA.
Met zijn 25 jaar wil Herald de frisse wind binnen de fractie zijn, waar hij zich hard wil maken voor jongeren. Hij vindt het belangrijk dat er voor jongeren voldoende woningen zijn, goede huisvesting is en vraagt aandacht voor werkgelegenheid en onderwijs. Herald, werkzaam bij de Kamer van Koophandel, komt uit Daarle en vindt het van belang voor de leefbaarheid op het platteland dat jongeren kunnen blijven wonen in de plattelandsdorpen en zal zich hier voor inzetten.
Kernwoorden voor die zijn volksvertegenwoordiging kenmerken zijn naastenliefde en zijn geloof, omdat volgens hem overheidskeuzes meer rekening zouden moeten houden met mensen en het sociale aspect.
Ruim een week voordat Herald in het huwelijksbootje stapt en in Hengelo gaat wonen, zal hij Elly van Steen opvolgen binnen de Statenfractie. Aangezien zij is benoemd als CDA-raadslid en CDA-fractievoorzitter in de gemeente Raalte, legt Elly haar functie als CDA-Statenlid van Overijssel neer. Elly is ruim 3 jaar Statenlid en lid van het fractiebestuur geweest. Vanuit de commissie Ruimte, Water, Duurzaamheid heeft zij zich sterk gemaakt voor de leefbaarheid op het platteland en heeft ze zich met succes ingezet voor het tegengaan van vervuiling van zandwinplassen.

---



Ingezonden persbericht