Ingezonden persbericht

Persbericht

Denekamp, 31 maart 2010

Natura Docet - Provinciaal Natuurhistorisch Museum Denekamp

Museumweekend in Natura Docet
De Kunst van het Verleiden
- 10 en 11 april 2010

Het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet opent tijdens het Museumweekend weer haar deuren voor het publiek. Op zowel zaterdag 10 als zondag 11 april is de toegang gratis en op zondag worden er, tussen 11-17 uur extra activiteiten georganiseerd.

Thema van dit jaar: 'Laat je verleiden door een museumstuk'. In Natura Docet wordt er gekeken hoe dieren elkaar verleiden en hun best doen om een partner te vinden. Zo moet de fazanthaan vreemde capriolen uithalen om de aandacht van een vrouwtje te trekken en doen paradijsvogels een echt hiphop-optreden op de bodem van het oerwoud in Nieuw-Guinea. Vliegende Herten, zeldzame insecten die in Twente nog voorkomen, houden een soort bokswedstrijd terwijl ze op een tak balanceren. Tijdens de rondleidingen zult u nog meer van dit soort 'verleidelijke' dieren tegenkomen. In de museumtuin springen de kikkers en padden met de lente in hun lijf in de vennen van het bosgebied, een onderdeel van het Twentse landschap dat in de tuin in het klein te zien is.

Binnen, in Natura Docet, laten Heinz en Hannelore Hillen zien hoe uit kalkzandsteen fossielen worden geprepareerd. Met eindeloos geduld slijpt Heinz delen uit het steen tot er een fossiel garnaaltje of visje tevoorschijn komt. Samen met vrijwilligers van de educatieve werkgroep kunnen kinderen meehelpen de entree bij het museum op te vrolijken. Er worden schilderijen op canvasdoeken gemaakt die de enorme variatie aan leven in de natuur in beeld brengen: van insecten tot vogels, vissen en zoogdieren, varens en bloemplanten. De schilderijen komen te hangen in de grote etalage en zijn de hele zomer zichtbaar. Samen met Roos Groeners en Sieni Nijmeijer kunt u 3-D kaarten maken met motieven uit de natuur. Deze nieuwe workshop wordt sinds kort aangeboden als arrangement en tijdens het museumweekend kunt u alvast 'proefdraaien'. Een zondag vol verhalen en doeactiviteiten in het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet.

Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet
Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
0541-35 13 25 / info@naturadocet.nl/ www.naturadocet.nl

Openingstijden
maandag - vrijdag 10-17 uur / zaterdag en zondag 11-17 uur

Entree op 10 en 11 april: gratis
normaal
Volwassenen ¤ 5
0-4 jaar gratis
4-15 jaar ¤ 2,50
Museumkaart gratis

Noot voor de redactie /