Gemeente Hulst


Persbericht - 23.03.2010

Infoavond Mr. van der Heijden Groeve

Op woensdag 8 april 2010 vindt een informatieavond plaats over de plannen voor het herstel en de inrichting van de Mr. van der Heijden Groeve te Nieuw-Namen. De bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapscentrum De Kauter te Nieuw-Namen en vangt aan om 19.30 uur.

De Mr. van der Heijden Groeve is een belangrijk aardkundig monument, waar het oudste plioceen direct aan de oppervlakte komt. Tot de jaren 60 is de groeve volgestort met voornamelijk huishoudelijk afval. Daarna is deze in het bezit van Staatsbosbeheer gekomen. De groeve kan momenteel onder begeleiding worden bezocht, maar heeft veel meer potentie.
Daarom hebben de gemeente Hulst, Staatsbosbeheer en de Provincie Zeeland de handen ineen geslagen. Er is een plan gemaakt om de groeve toegankelijker en aantrekkelijker te maken.
Hiervoor wordt de groeve ontgraven en vervolgens kan de inrichting plaatsvinden. De verwachting is dat deze werkzaamheden in het najaar 2010 kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens de informatieavond op 8 april 2010, wordt het plan nader toegelicht door dhr. P. Maas van Staatsbosbeheer en mevr. M. Ekkebus van de Provincie Zeeland. Ook de gemeente Hulst is vertegenwoordigd. Iedereen is van harte welkom.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl