Gemeente Haren

Donderdag 8 april, 19.00 uur, Mellenshorst

Alzheimer Café Haren

23/03/2010

Op donderdag 8 april staan de deuren van het maandelijkse Alzheimer Café Haren in buurthuis de Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 te Haren weer wagenwijd open.

Deze avond is een zeer bijzondere gast: Marinus van den Berg, onder andere werkzaam bij het regionaal palliatief centrum Cadenza te Rotterdam. Hij schreef vele succesvolle boeken en is een veelgevraagd spreker. Het Alzheimer Café is trots dat hij te gast wil zijn. De rode draad in zijn werk is omgaan met verlies en rouwerwerking. En dat is tevens het thema van deze avond.

Van te voren aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.De deur gaat om 19.00 uur open en de avond wordt rond 21.00 uur afgesloten.

Het Alzheimer Café is een informatieve ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken heeft met dementie en Alzheimer. Het café is een samenwerking tussen Alzheimer Nederland, de gemeente Haren, Torion, Coordinatiepunt Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp, Team 290 en woonzorgcentrum De Dilgt.

Iedereen die vragen heeft over dementie kan terecht bij het Alzheimer Café. Of iemand nu zorgt voor een dementerende naaste, bang is om dement te worden, onlangs heeft gehoord dat hij dementie heeft, er beroepshalve mee te maken heeft of op zoek is naar de juiste vorm van hulp, iedereen is welkom! Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde.

Voor meer informatie kunt contact opnemen met Liesbeth Cator (l.cator@gooregt.nl), woonzorgcentrum De Dilgt, tel. (050) 5345678 of met Marian Folkerts, (m.folkerts@torion.nl), Torion, tel (050) 5344173.