KNHS

Selectie Future Kader van start
30 maart 2010
Rabo Future Test

ERMELO (KNHS) Op donderdag 8 april vindt op het KNHS- Centrum in Ermelo de eerste selectiedag voor het Future Kader 2010 plaats.

Sinds enige jaren kent de KNHS de Rabo Future Test. De Rabo Future Test heeft als doel om talentvolle dressuurcombinaties die de overstap willen maken naar de seniorentop extra ondersteuning te bieden.

De selectie voor het Future Kader vindt plaats door bondscoach dressuur Sjef Janssen tijdens een eerste selectiedag op donderdag 8 april 2010 op het KNHS-centrum in Ermelo. Grondlegger van de Rabo Future Test en O-jurylid Jan Peeters zal met een kritisch oog meekijken op deze eerste selectiedag.

Voor de selectiedag worden alle combinaties uitgenodigd die op dit moment zijn opgenomen in de klasse ZZ Zwaar met minimaal 1 winstpunt en waarvan de ruiter/amazone minimaal 21 jaar en maximaal 28 jaar oud is (vanaf 1 januari van het jaar waarin de 21- jarige leeftijd bereikt wordt t/m 31 december van het jaar waarin de 28- jarige leeftijd bereikt wordt). Na overleg met de bondscoach dressuur young riders is besloten kaderleden dressuur young riders niet voor deze dag uit te nodigen.

Na de eerste selectiedag wordt een aantal combinaties uitgenodigd voor een tweede selectiedag, waarin de combinaties uitgebreider beoordeeld worden. Deze dag vindt een aantal weken na de eerste selectiedag plaats.
Na deze tweede selectiedag maakt de bondscoach zijn definitieve keuze welke combinaties worden opgenomen in het Future Kader, dat zal bestaan uit maximaal acht combinaties.

Leden van het Future Kader kunnen worden geselecteerd om deel te nemen aan de Rabo Future Cup, die mogelijk gemaakt wordt door hoofdsponsor Rabobank. De Rabo Future Cup wordt verreden tijdens verschillende (internationale) evenementen in Nederland zoals Indoor Brabant, CHIO Rotterdam en Jumping Amsterdam met het doel de kader- combinaties periodiek te toetsen op technische prestaties en vorderingen in wedstrijdverband.

Twee keer per jaar wordt er een training of clinic georganiseerd voor leden van het Future Kader. Daarnaast wordt een pakket aangeboden op het gebied van technische en andere topsportgerelateerde begeleiding (management, wedstrijd- en trainingsplanning etc.).

De Rabo Future Test proef wordt één keer per maand uitgeschreven tijdens de nationale wedstrijden voor kadervorming Dressuur Senioren. De proef is te downloaden op de KNHS-website.
Voldoe je aan de genoemde kwalificaties en heb je geen brief ontvangen, stuur dan voor vrijdag 2 april een e-mail naar: l.van.panhuis@knhs.nl, met daarin de gegevens van jou en je paard. Je wordt dan alsnog ingedeeld voor de selectiedag op 8 april.