Project Gemeente Westland

oorlogsmonument

Scholieren leggen bloemen bij oorlogsmonument

Publicatiedatum: 06-04-2010

Op donderdag 8 april 2010 om 10.15 uur zullen scholieren van drie basisscholen in aanwezigheid van burgemeester J. van der Tak bloemen leggen bij het oorlogsmonument aan de Verdilaan in Naaldwijk. Aansluitend worden er ook bloemen gelegd bij het bevrijdingsmonument op de hoek Verdilaan/Bachlaan dat door schoolkinderen zelf ontworpen is.

In het kader van het landelijke onderwijsproject Adopteer een monument hebben alle scholen voor primair onderwijs in Honselersdijk, Maasdijk en Naaldwijk destijds het oorlogsmonument aan de Verdilaan in Naaldwijk geadopteerd. Sindsdien besteden om de beurt drie scholen extra aandacht aan het project. Dit schooljaar zijn dat Het Kompas (Maasdijk), Bernadetteschool (Naaldwijk) en De Boemerang (Naaldwijk).

Doel
Het project heeft tot doel de leerlingen vertrouwd te maken met de ontstaansgeschiedenis van het monument en ze te leren begrijpen waarom mensen bereid zijn geweest hun leven op te offeren. Ook krijgen de leerlingen meer inzicht in de wezenlijke waarden van het begrip vrijheid en de ontwikkelingen die een bedreiging vormen voor de fundamentele waarden van ons democratisch systeem.