Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

PRESENTATIE LAKS-MONITOR

60.000 scholieren op 130 scholen hebben hun mening gegeven over hun onderwijs. Benieuwd wat ze vinden? Kom ook naar de presentatie van de resultaten van de LAKS-Monitor, hét landelijke tevredenheidonderzoek. Dit zal plaatsvinden op 8 april vanaf 14:00u te Amsterdam.

Alle informatie van het onderzoek is te vinden op http://www.laks-monitor.nl, alle informatie over de presentatie is hier te vinden.

Onderzoek
Het LAKS wil graag de mening weten van de scholieren van Nederland. Daarom heeft ze de LAKS-Monitor uitgevoerd. Alle scholieren hebben hun mening gegeven over de volgende 8 thema's: lessen, lesmateriaal, docenten, veiligheid, stage, organisatie, toetsen en faciliteiten. De deelnemende scholen en scholieren kunnen de resultaten vna hun school via een speciaal beveiligd computerprogramma bekijken en vergelijken (benchmarken) met de landelijke en regionale gegevens. In dit programma kan tot op het kleinste detail uitgesplitst worden. Het LAKS hoopt dat scholen samen met (de mening van) scholieren hierdoor aan de slag gaan om het onderwijs te verbeteren. De scholier moet hierbij centraal staan, immers: het onderwijs draait toch om de scholier?

Presentatie 8 april
De landelijke resultaten worden ook gepresenteerd. Dit gaat gebeuren op 8 april aanstaande vanaf 14uur in De Rode Hoed te Amsterdam. Het rapport wordt aangeboden aan staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA), er zullen sprekers zijn, er is een debat met Kamerleden en nog meer. Het zal een interactieve middag worden die geschikt is voor zowel scholieren, schoolleiders als overige geïnteresseerden. Alle informatie is hier te vinden, of door te mailen naar .. Via dit e-mailadres kan men zich ook aanmelden.