Ingezonden persbericht

UITGEVERIJ MALMBERG TEKENT OVEREENKOMST MET BLAUW RESEARCH

Persbericht

's-Hertogenbosch, 8 april 2010

Uitgeverij Malmberg en Blauw Research hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het verrichten van een grootschalig onderzoek naar het gedrag van ca.10.000 middelbare scholieren bij hun studie- en beroepskeuze. De onderzoeksresultaten dragen bij aan een betere informatievoorziening over studie- en beroepskeuze en helpen daarmee de kans op verkeerde studiekeuzes en uitval in het vervolgonderwijs te verminderen.

"We kunnen door dit onderzoek beter inspelen op de behoefte van scholieren. Zij vinden het moeilijk om een toekomstig beroep te scheiden van een verplicht studieprogramma en haken daardoor soms te vroeg af. Door beter te begrijpen wat ze in een studie en beroep zoeken en door hen beter voor te lichten, kunnen ze een bewustere keuze maken.", aldus Marjolein Nadorp, uitgever bij Malmberg.

Bundeling krachten
Blauw Research voert al sinds 1986 de Landelijke BeroepsKeuzemonitor (LBK) uit, eveneens een grootschalig onderzoek onder middelbare scholieren. Uitgeverij Malmberg is autoriteit op het gebied van studie- én beroepskeuze en onderzoekt het gedrag van middelbare scholieren bij studie- en beroepskeuze door middel van de TKMST Monitor. Blauw Research en Uitgeverij Malmberg hebben besloten de handen ineen te slaan en het onderzoek gezamenlijk te verrichten onder de naam TKMST Monitor. De bundeling betekent een uitbreiding van de steekproef en van de analysemogelijkheden. Voor Blauw betekent het tevens een verbreding van het onderzoeksgebied naar de keuze van een studie.

Malmberg heeft van oudsher goede contacten in het middelbaar onderwijs en wendt deze contacten aan om via decanen en schoolleiders een grote deelname aan en bereik van het onderzoek te realiseren. Het doel is minimaal 10.000 scholieren de online vragenlijsten te laten invullen. Deelnemende scholen ontvangen deelrapportages met de scores van hun school afgezet tegen landelijke gemiddelden. Blauw heeft tevens een aantal commerciële partijen als afnemers van de onderzoeksresultaten.

Malmberg gebruikt de onderzoeksresultaten om haar producten voor studie- en beroepskeuze zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de scholieren. In april introduceert Malmberg een nieuwe website www.tkmst.nl.