Landschap Noord-Holland

Bloeiende bloemen en zingende vogels in Noordduinen

In de Noordduinen is het voorjaar volop begonnen

De Noordduinen liggen tussen Den Helder en Callantsoog. Vroeger was Defensie hier actief, maar sinds enkele jaren krijgt de natuur hier voorrang. Ton en Sylvia Leentvaar van Landschap Noord-Holland laten u op zondag 18 april van 10.00 - 12.30 uur graag zien dat hier van alles valt te bbeleven.

In de Noordduinen groeien een aantal bijzondere planten zoals het wintergroen. Het dankt de naam aan het feit dat de bladeren ook in de winter prachtig op kleur blijven. De witte bloemetjes zijn de moeite waard om eens nader te bekijken. De vroegeling draagt z'n naam met reden. Het is een van de eerste plantjes die in het duin bloeien.
De vogels zingen inmiddels volop en dat maakt dit seizoen extra aantrekkelijk. Overal zijn graspiepers te horen. Al zingend dalen ze als een kleine parachute naar beneden. De roodborsttapuit is een prachtige vogel en net terug uit het zuiden. 'We gaan speciaal letten op de beflijster', zegt Ton Leentvaar. 'Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten dat hij op 15 april in deze duinen terug is. Een dag eerder of later is mogelijk, maar zeker niet meer'.

Heeft u ook interesse om mee te gaan? Neem dan een verrekijker mee als u die heeft. Reserveren is noodzakelijk. Dit kunt u doen via de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland: 088 - 0064455. Verzamelen en start op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten. De kosten bedragen ¤ 6,50 per persoon (Beschermers Landschapp Noord-Holland ¤ 3,50, kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50).0). Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl

Noot voor redacties