Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 08-04-2010

TEAMSPIRIT STAAT CENTRAAL IN 'EEUWIGE ROEM'

In het nieuwe AVRO-programma Eeuwige Roem nemen de ex-topsporters uit verschillende sporttakken het in de binnenlanden van het Spaanse Andalusië tegen elkaar op in fysieke en psychologische krachtproeven. Als presentator van het programma begeleidt Toine van Peperstraten de sportkampioenen in deze onderlinge competitie. De AVRO zendt op 8 april de tweede aflevering uit op Nederland 1.

In deze tweede aflevering worden de sporters getest op teamspirit. In zelf samengestelde teams leggen de acht overgebleven sporters een steil bergparcours af met 60 liter water op hun rug, moeten ze kanoën en zwemmen en worden ze blootgesteld aan een uitdaging om met het gehele team, zonder hulpmiddelen, over een balk te komen die op anderhalve meter hoogte ligt. De drie beproevingen zorgen voor een spannende strijd om de titel Eeuwige Roem. Welke twee sporters eindigen onderaan in het algemeen klassement en wie zien we volgende week niet meer terug?

Erik Dekker, Annamarie Thomas, Jochem Uytdehaage, Margje Teeuwen, Sonny Silooy, Deborah Gravenstijn, Pedro van Raamsdonk, , Mark Huizinga en gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Eeuwige Roem'. Allemaal hebben ze naam gemaakt binnen hun eigen tak van sport, maar hoe veelzijdig zijn ze eigenlijk? Wie is de meest complete topper onder hen? Medaillewinnaar, Olympisch kampioen, man of vrouw. In 'Eeuwige Roem' strijden ze tegen elkaar met gelijke wapens.

Eeuwige Roem is een productie van SNP Media en wordt op 8 april 2010 om 20.30 uur uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1.