Landschap Noord-Holland

Heiloo, 8 april 2010

Op het Balgzand zijn volop vogels te zien
Bij Den Helder ligt een prachtig stukje Waddenzee

De Waddenzee is het grootste natuurgebied van ons land. Op een aantal plekken is goed te zien hoeveel vogels er verblijven. Op zondag 18 april van 09.00-12.00 uur is het informatiepunt 't Kuitje van Landschap Noord-Holland vrij toegankelijk. Als u de prachtige natuur achter de Waddendijk wilt bekijken kunt u het met de gids van 09.30 tot 12.00 uur in het Balgzand zelf ervaren.

Het informatiepunt van Landschap Noord-Holland is de hele morgen geopend en u heeft gratis toegang. Er is een prachtige diaserie te zien en er zijn gidsen om u alles te vertellen over de bijzondere natuur van het Waddengebied. De koffie of thee staat voor u klaar. Om 09.30 uur kunt u aansluiten bij onze excursieleider die u vanaf de dijk alles vertelt over de vogels. Hier zijn kosten aan verbonden. Enkele soorten die we momenteel kunnen zien zijn pijlstaart en wintertaling, groenpootruiter en zwarte ruiter. De eerste lepelaars zijn terug uit het zuiden. De kokmeeuwen zijn al weer aanwezig en verkennen de broedplaats. We gaan kijken of tussen de vogels ook zwartkopmeeuwen zitten. Deze prachtige soort die van oorsprong meer zuidelijk broedt is de laatste jaren regelmatig te zien.

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via de InformatieWinkel, tel. 088-006 44 55. Ter plekke aansluiten kan ook. De kosten bedragen ¤ 6,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 3,50 en voor kkinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Neem een verrekijker mee aals u die heeft en trek stevige schoenen aan.

We verzamelen bij informatiepunt 't Kuitje. Dat ligt aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Het is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven.
Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.

Noot voor redacties