Gemeente Cromstrijen

Bouman en zijn groep exposeren in bibliotheek Cromstrijen

"Als het verlangen om te scheppen bestaat, zijn wij in staat om echt te zijn" is het motto van de groep van Roel Bouman uit Klaaswaal. Het verlangen om te scheppen is bij iedereen volop aanwezig, vandaar dat deze groep dit ook wil laten zien. Dit is de zesde keer dat zij als groep exposeren. De meeste exposanten houden ook individuele exposities. De schilderijen zijn heel verschillend, abstract of figuratief, iedereen schildert wat hem of haar aanspreekt of boeit. Alle veertien schilders van deze groep zien het als een uitdaging om steeds weer andere dingen te doen en verder te groeien. "Goede techniek is bij dit alles heel belangrijk, evenals het goed om je heen kijken in de natuur en letten op de kleuren. Vervolgens is het de kunst om dat om te zetten op het doek", aldus Roel Bouman. "Het is uniek wat deze mensen met veel doorzettingsvermogen maken; de kleuren, de compositie, de verschillende onderwerpen en de inzet".

Er ligt een schrift bij de schilderijen in de bibliotheek, waarin alle belangstellenden hun reacties kwijt kunnen. De exposanten stellen het erg op prijs als er reacties op hun werk gegeven worden. Opbouwende kritiek vinden zij erg belangrijk. Alle schilderijen zijn te koop.

De exposanten zijn: Roel Bouman, Tineke Assenberg, Ed Bakker, Joke van der Heiden, Ria Koot, Nel Kot, Jenny van Kralingen, Nel Naaktgeboren, Jennie Ossenweijer, Coby Prins, Nel Roubos, Coks Seldenthuis, Wil Speelman en Riet Westdijk. De schilderijen zullen tijdens de openingstijden van bibliotheek Klaaswaal, Molendijk 55, te zien zijn tot 15 mei. Overige exposities in de bibliotheken kunt u vinden op www.bibliotheekhoekschewaard.nl