Ingezonden persbericht

Blind Date - nieuwe theatermakers on tour:
Sanja Mitrovic met Will You Ever Be Happy Again?

De hetveem coproductie Will You Ever Be Happy Again? van Sanja Mitrovic met Jochen Stechmann is geselecteerd voor Blind Date - nieuwe theatermakers on tour, dat gedurende de maand april (en 8 mei) in Nederlands theaters te zien is. Met de selectie van haar voorstelling in Blind Date is Sanja genomineerd als meest veelbelovende maker van het seizoen voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs.

De docu-tale Will You Ever Be Happy Again? over de invloed van nationale identiteit op de persoonlijke identiteit aan de hand van de geschiedenis van Servië en Duitsland, is zowel in binnen- als buitenland met veel enthousiasme door publiek en pers ontvangen.

In deze prachtige performancevoorstelling gaat de Servische Mitrovic de confrontatie aan met haar eigen, door oorlog getekende, culturele verleden. De voorstelling is zo sterk vanwege de uitermate kwetsbare manier waarop de spelers op zoek gaan naar de wortels van de fascistische tendensen in hun volksgeschiedenis. Op simpele, maar daardoor des te schrijnendere wijze, wordt duidelijk gemaakt hoe onoplosbaar die worsteling is - hoe onbevatbaar het is als je eigen opa een nationaal-socialist was. (de Blind Date-selectiecommissie)

Theater Instituut Nederland brengt met Blind Date - nieuwe theatermakers on tour, een nieuwe generatie veelbelovende makers onder de aandacht bij een groter publiek. Blind Date wordt samengesteld door een commissie theaterdeskundigen.