Ingezonden persbericht

Persbericht, 8 april 2010

Marjanne Sint Zorgmanager van het Jaar 2010

AMSTERDAM - De prijs voor de beste zorgmanager van het jaar, de Zorgvisie Excellence Trofee, is dit jaar gewonnen door Marjanne Sint, bestuursvoorzitter van de Isala klinieken in Zwolle. Zij volgt bestuursvoorzitter Emile Lohman van UMC St. Radboud op.

De uitslag is donderdag bekendgemaakt door juryvoorzitter Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van PGGM, tijdens een congres in Amsterdam. De andere kandidaten voor de prijs waren Piet-Hein Buiting, bestuursvoorzitter van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Willem de Gooyer, bestuursvoorzitter van Steinmetz/de Compaan, instelling voor mensen met een beperking in de regio Den Haag. "Meer dan ooit wordt van hen gevraagd om kritisch te kijken naar de inzet van financiële middelen. Tegelijk hebben ze een grote passie voor de inhoud van de zorg", aldus de juryvoorzitter over de drie zorgmanagers.

Sint ontvangt de prijs omdat ze erin is geslaagd de bedrijfsvoering van een grote onderneming weer in control te krijgen zonder steun van de overheid. Het ziekenhuis heeft op eigen kracht de nieuwbouw gefinancierd. "Zij is een manager die met een duidelijke visie op de toekomst werkt aan meer doelmatigheid en aan verbetering van de zorg", aldus jury-voorzitter Van Rijn.

Talent van het Jaar
De prijs voor de meest talentvolle jonge zorgmanager is gewonnen door Esther Talboom-Kamp, directeur van het Diagnostisch Centrum 's-Hertogenbosch (DCH) van Synergos. Zij is verkozen tot Talent van het Jaar. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt door Zorgvisie in samenwerking met detacheerder en wervingsbureau Grow/work. Talboom-Kamp is een talent met praktijkervaring en ze is uitstekend in staat om met haar ervaring als huisarts de managementfunctie te vervullen. De jury roemt haar om haar brede leiderschapskwaliteiten.



Ingezonden persbericht