Ingezonden persbericht

4evergreen.nu stelt haar tuinen weer open!

Het betreft 4 tuinen nabij Spelderholt in Beekbergen in een qua historie en natuur zeer bijzonder gebied aan de enk tussen de oorsprong van de Oude Beek en de stuwwalrand van de Hoge Veluwe. De vier tuinen zijn tijdens de weekenden van 12, 13 en 19 en 20 juni van 12.00 tot 17.00 uur open voor publiek.

Behalve dat u van de bijzondere tuinen kunt genieten, wordt er gedurende de twee weekenden ook een uitgebreid programma met kunst, muziek en zang aangeboden.

Over de locaties is het volgende op te merken:
Tuin 1: landschappelijke tuin aan de enk, met de sculpturen van Martha Waijop.
Tuin 2: een kleine tuin onder de kijktuinen met grote eikenbomen in het open Enkenlandschap. In de tuin is een waterpartij die fungeert als natuurlijk filtersysteem voor de zwemvijver. Diverse borders zijn te bezichtigen. Er is een nieuwe stiltetuin aangelegd. In deze tuin is werk te zien van beeldhouwer John Spek. Bovendien wordt er werk van schilder Ada Breedveld geëxposeerd.
Tuin 3: Een tuin passend bij de Engelse stijl van het door Henk Wegerif ontworpen buitenhuis. Oude bomen domineren het perceel, dat tussen hagen verscholen ligt. De tuin is verdeeld in kamers, waarvan een met een vijver en een met kruiden. In het bijbehorende weiland staat een imposante lindeboom.
In deze tuin zijn sculpturen te zien van Ans Zondag.
Tuin 4: een 1,5 ha grote 'engelse' bloemrijke tuin die ook al in het kader van de Nederlandse Tuinenstichting wordt bezocht met wildweide en toegang tot de Oude Beek. In deze tuin worden beelden van Wiea Duintjer en Sjaak Smetsers geëxposeerd. Verder is er in de kapschuur grafiek van Kees van Dongen te zien.

Muziekprogramma
Behalve dat u van de bijzondere tuinen kunt genieten, wordt er gedurende de twee weekenden ook een uitgebreid muzikaal programma aangeboden.
Optredende artiesten: 12 juni Oleg Lysenko, De Diksie Street Jazzband, 13 juni Het Vestibule ensemble, Lena ter Schegget en Felicia Kosasi, 19 juni Het Ensemble, 20 juni The Swinging Woodnotes, Teun Wisse en Flora Wisse.

Meer informatie kunt u vinden op: www.4evergreen.nu

4evergreen.nu wordt mede mogelijk gemaakt door:
Hoofdsponsor Hotel Het Veluwse Bos en Gemeente Apeldoorn, Hoveniersbedrijf G. Weultjes, Aardrijk, Crosslines, Nowits, Trescom, Martha Waijop Sculpturen en Tuinontwerp Anita van der Weele.



Ingezonden persbericht