Politie Brabant-Noord

Kom bij de politie

Team Veghel onderneemt actie tegen woninginbrekers

Veghel, Boekel, 08-04-2010

Politie Maas en Leijgraaf, team Veghel, intensiveert de aanpak van woninginbrekers. Donderdagavond 8 april is tussen 18.00 uur en 20.30 uur een eerste wijkcontrole gehouden in wijk Het Ven. De komende weken worden in verschillende wijken zogenaamde wijkcontroles gehouden. Alle in- en uitgaande auto's in een bepaalde wijk of straat, worden hierbij gecontroleerd. Tijdens deze controle krijgt de burger een brief uitgereikt met preventietips en een mondelinge toelichting op de reden van de wijkcontrole.

Op de Udenseweg, Vorstenbosscheweg en Busselbunderweg werden in totaal 300 voertuigen gecontroleerd. De politie heeft geen strafbare feiten geconstateerd. Wel heeft zij veel burgers gesproken en voorzien van preventietips. De reacties op deze controle waren voornamelijk positief.

Wijkcontrole

Deze wijkcontrole is gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken. De politie is de komende weken extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken waar veel wordt ingebroken. De laatste maanden is het aantal woninginbraken in het teamgebied toegenomen. Deze stijgende lijn is aanleiding tot extra inspanningen op het gebied van woninginbraken. Tijd voor actie dus; zowel aan de kant van de politie, als aan de kant van de wijkbewoners. Het belangrijkste doel van deze controles is burgers alerter maken op wat zij zelf kunnen doen en hun meldingsbereidheid vergroten.

Tien tips om uw woning te beschermen

1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk aan de woning. Sluit uw ramen en deuren af, ook als u maar even weg bent: inbrekers hebben maar een klein onbewaakt moment nodig om hun slag te slaan.

2. Zorg voor voldoende verlichting in gemeenschappelijke ruimten, in uw eigen tuin of bij uw eigen voordeur.

3. Zorg voor een beveiligingsstrip op de toegangsdeur.

4. Laat geen klimvoorwerpen (zoals trappen, kliko's en andere grote voorwerpen) buiten liggen, waardoor daders de kans krijgen gemakkelijker uw woning binnen komen.

5. Doe uw deuren zoveel mogelijk op het nachtslot.

6. Laat gedurende uw vakantie de post door familie, vrienden of buren weghalen.

7. Laat uw tuin verzorgd achter en vraag of iemand uw planten water geeft.

8. Geef uw woning een bewoonde indruk, door bijvoorbeeld wat servies of tijdschriften op tafel te leggen of door de buren gebruik van uw oprit te laten maken.

9. Laat een waarschuwingsadres achter.

10. Let op elkaars bezit: u weet wie er in een buurt thuishoort en wie niet. Als er wordt ingebroken of u ziet verdachte omstandigheden, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Is er toch bij u ingebroken of is er een poging gedaan? Dan is het van belang dat u altijd aangifte doet. De politie kan dan een onderzoek instellen en gericht surveilleren. Ook kan met uw aangifte een aangehouden verdachte vervolgd worden. U kunt aangifte doen op het bureau in Veghel of een afspraak maken via 0900-8844.

Meer informatie over inbraakpreventie vindt u op www.samentegeninbrekers.nl en

www.politiekeurmerk.nl.