Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 2 april 2010

Eerste editie Bijlmer Open Podium
Donderdag 8 april om 20:00 uur in het Bijlmer Parktheater

Op 8 april 2010 vindt de eerste editie van BOP, Bijlmer Open Podium plaats. Het Open Podium is het eerste gezamenlijke project van de partners van het Bijlmer Parktheater: Krater, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Circus Elleboog en 5 O'Clock Class. BOP is het Open Podium voor alle podiumkunsten van amateurs en professionals vanaf 16 jaar, uit Amsterdam Zuidoost en van daarbuiten. Host van de eerste editie van BOP is schrijver Clark Accord ('Koningin van Paramaribo').

De BOP formule
Bijlmer Open Podium wil in Amsterdam Zuidoost het Podium zijn voor iedereen, vanaf 16 jaar, die zich wil presenteren op een professioneel podium. Het podium is er voor alle disciplines: dans, zang, rap, theater acrobatiek, film, poëzie, stand-up comedy, cabaret, muziek, spoken word en nog veel meer. Jonge talenten die voor het eerst op het podium staat hebben er een plek, maar ook professionele artiesten die hun werk willen testen. Elke editie van BOP wordt gepresenteerd door een host die zijn of haar sporen heeft verdiend in eigen vakgebied. De huisband onder leiding van Pablo Nahar verzorgt de muzikale omlijsting en nodigt hiervoor een zanger of rapper uit. Acts mogen niet langer dan 15 minuten duren. Door het gevarieerde programma is BOP een leuk avondje uit voor het publiek.

Clark Accord
De in Suriname geboren Clark Accord kwam op 17-jarige leeftijd naar Nederland. Hij werkte als make-up artiest, dit werk voer hem de hele wereld over. In 1999 verscheen zijn succesvolle debuutroman 'De koningin van Paramaribo'. Daarop volgde 'Met eigen ogen', 'Tussen Apoera en Oreala' en een bundel van zijn columns in het Parool 'Shirley in Allochtonie'. Met zijn Stichting Wilhelmina Burg krijgen senioren met een klein budget in Nederland en Suriname warme maaltijden. Accord schrijft columns, werkt mee aan tv en radioprogramma's en zijn theaterproductie 'Koningin van Paramaribo' was dit jaar in theaters te zien.

Open BAK
BOP is geïnspireerd op en in samen werking met 'de Open Bak' van Theater de Engelenbak , gevestigd in het centrum van Amsterdam. Dit bekende open podium voor kleinkunst is al dertig jaar een broedplaats van talent en het podium voor professionals die nieuw werk voor het publiek willen testen. BN-ers als Paul de Leeuw gebruiken dit podium als try-out plek.

Bijlmer Parktheater
Het Bijlmer Parktheater opende haar deuren op 9 oktober 2009. Het gebouw huisvest vier partners: Krater Theater, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Circus Elleboog en de dansopleiding van de Hoge School voor de Kunsten Amsterdam, de 5 O'Clock Class. Het Bijlmer Parktheater zit vol activiteiten, elke middag kunnen kinderen en jongeren theater- circus- en danslessen volgen in de studio's. 's Avonds repeteren amateurtheatergroepen of zijn professionele theatermakers bezig met het regisseren van hun nieuwste producties. In de theaterzaal staan voorstellingen, concerten of literaire performances.

-----------------------------------------Einde Persbericht ---------------------------------------------------------------------