Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 06-04-2010

AVRO OPIUM OP TV: CHRISTINE OTTEN, CARLI HERMES EN TANJA KROSS

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke woensdag op Nederland 2 het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op woensdag 7 april zijn dat schrijfster Christine Otten, fotograaf Carli Hermès en operadiva Tania Kross.

De maand maart stond bij de AVRO in het teken van fotografie. Bijhorende fotowedstrijd met het thema 'Jouw stad als kunst' leverde bijna 3000 inzendingen op! Een jury bestaande uit beeldend kunstenaar en fotograaf Hans Wilschut, Martijn van de Broek (Nederlands Fotomuseum) en fotograaf Carli Hermès maakte hieruit een selectie die vanaf 8 april te zien is in het Nederlands Fotomuseum. Vanavond in Opium maakt Carli Hermès live de uitslag bekend. Welke foto is het best?

Onlangs gaf de burgermeester van Rome nog te kennen het onderzoek naar zijn moord te willen heropenen. Bij Het Nationaal Toneel maken ze hem tot onderwerp van de nieuwe theatervoorstelling P.P.P., de omstreden Italiaanse filmmaker en schrijver Pier Paolo Pasolini. Pasolini (o.a. van de films Il Vangelo secondo Matteo, Salò) wist zijn tijd- en landgenoten telkens weer te choqueren en kreeg tijdens zijn leven meerdere processen aan zijn broek. Dit leidde echter nooit tot een veroordeling. Voor P.P.P. kruipt Jeroen Spitzenberger in de huid van Pasolini, hoe zet hij deze schrijver, dichter en filmregisseur neer?

Na een spetterend optreden waarmee ze de laatste editie van het Lowlandsfestival afsloot is zangeres Grace Jones binnenkort opnieuw in Nederland te zien. Aan tafel bij Opium een gesprek over deze muziek en modefenomeen. Hoe heeft Grace Jones de tand des tijd doorstaan?

AVRO Opium: elke woensdag, 21.30 uur, AVRO, Nederland 2. Voor meer informatie: opium.avro.nl