Ingezonden persbericht



---


Persbericht
ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 8 APRIL

Privékliniek voor de behandeling van verslaving, depressie en burn out

Jellinek Retreat opent op Curaçao

Amsterdam, 8 april 2010 - Vandaag opent Jellinek Retreat haar deuren op Curaçao, een privékliniek voor mensen met verslavingsproblemen, depressie en burn out. Jellinek wil hiermee de groep cliënten bedienen die liever buiten Nederland wordt behandeld.

Jellinek Retreat richt zich op mensen met een druk bestaan en weinig tijd, die tegelijkertijd problemen hebben door het gebruik van alcohol of drugs of kampen met stress, burn out, depressie of angstklachten. Te denken valt aan managers, artsen, advocaten, ondernemers, piloten, topsporters, politici en artiesten. De drempel om hulp te zoeken is vaak hoog vanwege het risico op maatschappelijke veroordeling en privacyschending.

Nederlandstalige behandeling
Deze mensen zoeken zorg waarbij privacy en maatwerk een belangrijke rol spelen. 'Vanaf vandaag kunnen zij hiervoor terecht bij Jellinek Retreat op Curaçao', vertelt directeur Mark Schramade. 'Uniek is dat wij een Nederlandstalige behandeling in het buitenland bieden. Want praten over je diepste gevoelens verloopt het soepelst in je moedertaal. Intake en nazorg vinden plaats in Nederland. Dit, in combinatie met de luxe en gegarandeerde discretie, is precies waar deze doelgroep behoefte aan heeft.'

Bewezen behandelmethoden
De behandeling wordt verzorgd door een ervaren en professionele Nederlandse behandelstaf. De behandelstaf bestaat uit een internist, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundigen, een massagetherapeut en een diëtist. De behandeling heeft medische en therapeutische componenten en maakt gebruik van bewezen effectieve behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie. Daarnaast worden ook relatief nieuwe methoden als biofeedback en mindfulness ingezet. Verder is er veel aandacht voor het fysieke welzijn in de vorm van gezonde voeding, sport en ontspanning. Een gemiddelde behandeling duurt 4 tot 6 weken. De kliniek biedt plaats aan 24 cliënten met voor ieder een luxe suite van 50 m2.

Relatietherapie
Naast individuele behandeling speelt Jellinek Retreat in op de grote vraag naar partnerrelatietherapie bij verslaving, depressie of burn out. Vaak is er tijdens behandeling onvoldoende aandacht voor de partner, waardoor de behandeling minder succesvol kan zijn, zeker op langere termijn. Jellinek Retreat gaat verder dan het betrekken van de partner bij de behandeling en biedt een gezamenlijke behandeling aan waarin de relatie centraal staat. Ook familieleden kunnen mee naar Curaçao en verblijven in het naastgelegen Lodge Kura Hulanda. Zij kunnen zo gemakkelijker deelnemen aan een familieprogramma.

Ligging
Jellinek Retreat ligt op het terrein van het vijfsterrenresort Lodge Kura Hulanda, ongeveer een half uur rijden van Willemstad. Het complex biedt een fitnessruimte, restaurant, zwembad en diverse behandelruimtes op loopafstand van het strand. Cliënten kunnen bovendien gebruik maken van alle faciliteiten van de Lodge.

Jellinek
Jellinek Retreat profiteert van 100 jaar kennis en ervaring die de Jellinek heeft opgebouwd met het behandelen van verslaving en psychische klachten. Jellinek is onderdeel van Arkin en biedt een groot aantal ambulante en klinische behandelprogramma's. Daarnaast is Jellinek actief op het gebied van preventie. Vanaf vandaag zijn de activiteiten van Jellinek uitgebreid met de zorg van Jellinek Retreat.

Noot voor redacties,