Gemeente Baarn

Ouders komen naar het CJG

Steeds meer ouders weten het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) te vinden! Net als overal in het land is dit een plaatselijk adviescentrum voor ouders en jeugd. Het CJG is in Baarn gevestigd aan de Koningsweg 4.Waarvoor kunt u terecht bij het CJG?

Een praktijkvoorbeeld: Vorige week kwam een moeder op het spreekuur met een vraag over het laten huilen van haar baby. Mag dat of moet ik er direct op af? Een heel begrijpelijke vraag! Iedere moeder zal wel eens met die vraag zitten.
Degene die spreekuur had, wist van het bestaan van een richtlijn , die aangeeft dat je een baby een half uur mag laten huilen. Echter, er zijn ook deskundigen die dat advies niet geweldig vinden en stellen dat troosten nooit kwaad kan en het beter is om als ouder je intuïtie te volgen. Dus verschillende zienswijzen!
Mevrouw wilde daar best wel verder over praten. Ze wist het eigenlijk niet zo goed. Het CJG heeft haar goed kunnen verwijzen naar een collega van het consultatiebureau. De afspraak kon direct gemaakt worden. Het gemak van in één gebouw werken!

Â

Kortom, als u vragen heeft? Twijfel niet! Kom gewoon naar het spreekuur van het CJG. Iedere dinsdag van 10 tot 11 uur of donderdag van 1 tot 2 uur. (5488616)
Mailen naar het CJG Baarn kan ook. De website www.CJGBaarn.nl geeft ook veel antwoorden op vragen die ouders of jongeren hebben.