VerkeersInformatieDienst


Zware spits door regen en ongevallen

8 april 2010, 08:09
Regen en diverse ongevallen zijn als belangrijkste oorzaken te noemen van de onverwachte spitsdrukte vanochtend. Om 08:17 uur stond er 397 kilometer aan file.

Diverse voertuigen waren betrokken geraakt bij een ongeval op de A2 Maastricht - Eindhoven ter hoogte van Roosteren. Hierdoor waren bijna een uur twee rijstroken afgesloten, met daardoor meer dan 30 minuten vertraging voor het verkeer richting Eindhoven. Ook de kijkers op de andere rijbaan veroorzaakte file, al lag de vertraging daar iets lager.

Een ongeval op de A6 leverde voor het verkeer richting Amsterdam ook de nodige problemen. Bij Muiderberg was door een kop/staart botsing de linkerrijstrook afgesloten, waardoor het verkeer vanaf Almere-Buiten-West al stil was komen te staan.

Het verkeer op de A7 richting Amsterdam kreeg ook te maken met vertraging als gevolg van een ongeval. Tussen Avenhorn en Purmerend-Noord was ook door een kop/staart botsing de linkerrijstrook afgesloten, dat eveneens meer dan 30 minuten vertraging opleverd.

En een ongeval in de regio Rotterdam droeg ook een flinke steen bij in de toename van de spitsdrukte vanochtend. Een ongeval met een vrachtwagen op de A20 Hoek van Holland - Gouda gaf voor het verkeer tussen Spaansepolder en Prins Alexander ruim 30 minuten extra reistijd. Het KLPD is was na het ongeval nog enige tijd bezig met een sporenonderzoek, waardoor er twee rijstroken waren afgesloten. Dit voorval had ook invloed op het verkeer op de A16 Breda - Rotterdam. De vertraging was vanaf het knooppunt Ridderkerk-Zuid opgelopen tot 30 minuten.