Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zarafa benoemd tot Red Hat Advanced ISV Partner

Amersfoort, 8 april 2010 - Red Hat (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, kondigt vandaag aan dat Zarafa, een snelgroeiende internationale op Linux gebaseerde messaging en groupware vendor, met kantoren in Delft, Stuttgart, Hannover en Belo Horizonte (Brazilië), de Red Hat Advanced ISV (Independent Software Vendor) Partner status heeft verkregen.

Zarafa is een van de weinige softwareaanbieders die ActiveSync compatibiliteit op een open source basis aanbiedt. Via zijn Z-Push opensourceproject ondersteunt Zarafa de meeste ActiveSync peripherals. Hierdoor kunnen bedrijven hun groupware gegevens synchroniseren met Windows Mobile, Google Android, mobiele telefoons van Nokia en iPhones. Bovendien maakt Zarafa integratie met de Blackberry Enterprise Server mogelijk. Een groot aantal bedrijven uit diverse sectoren waaronder; bouw, gezondheidszorg, vastgoed, logistiek, professionele diensten en de publieke sector zijn al overgestapt op Zarafa-software.

Het Red Hat ISV-partnerprogramma biedt oplossingen en voordelen voor ISV's om hun businessmodel te optimaliseren. Een belangrijk kenmerk van het programma is de diepgaande technische ondersteuning tijdens de ontwikkelfase van producten. Red Hat Advanced ISV-partners zoals Zarafa hebben toegang tot de laatste versies van Red Hat Enterprise Linux en JBoss Enterprise Middleware in de ontwikkelfase waardoor hun producten daar nauwkeurig op zijn afgestemd. Daarnaast ondersteunt Red Hat zijn Advanced ISV-partners ook tijdens het pre-salesproces.

'Zarafa werkt sinds 2006 met Red Hat samen om gezamenlijke klanten geavanceerde oplossingen te bieden. We hebben samen positieve resultaten behaald in verschillende succesvolle projecten,' zegt Brian Joseph, CEO van Zarafa. 'Klanten kunnen profiteren van een gecombineerde oplossing waaronder ons e-mailplatform en Red Hat Enterprise Linux. Wij zijn verheugd dat we een Red Hat Advanced ISV Partner zijn. Hierdoor kunnen we wederzijdse klanten een naadloze oplossing bieden.'

Het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein is een recente nieuwe klant. Het ziekenhuis migreerde een eerste groep van 5.000 interne gebruikers naar een combinatie van Red Hat Directory Server, Zarafa collaboration oplossing en een open source desktop. 'We verwachten de komende vier jaren meer dan ¤1 miljoen licentieekosten te besparen. Dankzij de mobiele compatibiliteit in Zarafa hebben doktoren en specialisten tijdens het reizen toegang tot hun e-mail en agenda die up-to-date zijn,' zegt Gerrit Krediet, hoofd ICT bij het St. Antonius ziekenhuis.

"Sterke partners zoals Zarafa zijn belangrijk voor het succes van Red Hat," zegt Petra Heinrich, Director of Partners & Alliances, EMEA bij Red Hat. "Dankzij de nauwe samenwerking met onze partners kunnen wij beter voldoen aan de groeiende vraag naar opensourceoplossingen." Kijk voor meer informatie over Red Hat, op www.redhat.com. Meer nieuws is te vinden op www.press.redhat.com.

Over Red Hat
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zesde maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.