ASPA

Persbericht Stonehaven Holding is voornemens tot acquisitie van ASPA

HOUTEN, 8 april 2010 - Kantoorinrichter ASPA maakte vandaag bekend dat haar minderheidsaandeelhouder Stonehaven Holding bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) melding heeft gemaakt van een voornemen tot concentratie door middel van mogelijke verwerving van alle overige aandelen.

In juni 2009 heeft het voormalige Samas N.V. haar activiteiten op gebied van kantoorinrichting in de Benelux verkocht aan de vennootschap Andreas Kantoor II. Aandeelhouders hierachter zijn Stonehaven Holding (40%) en Andreas Holding II (60%). Stonehaven Holding is een houdstermaatschappij van HAL Investments (79,2%), Andreas Holding II is in handen van Tinseltown Investments (90%). De activiteiten van Samas in de Benelux zijn vrijwel direct na de overname voortgezet onder de vertrouwde naam van weleer; ASPA.

Stonehaven Holding - dat tevens 100% van de aandelen houdt in ASPA's branchegenoot Koninklijke Ahrend N.V. - heeft principeovereenstemming bereikt met Tinseltown over het uitoefenen van optierechten. Stonehaven draagt deze optierechten over aan Ahrend, waardoor deze, indien en zodra de optierechten worden uitgeoefend, alle aandelen van Andreas Holding II verwerft en daarmee volledige zeggenschap verkrijgt over ASPA. Het uitoefenen van deze optierechten is onder voorbehoud van het verkrijgen van toestemming van de NMa en een bevredigende uitkomst van nader boekenonderzoek.

ASPA heeft afgelopen jaar met succes een 'turnaround' doorgevoerd en uiterst voortvarend een nieuwe koers gevolgd. Daarmee is in korte tijd weer een sterke positie in de markt van kantoorinrichting opgebouwd. Met een positionering als specialist op gebied van 'office identity' richt ASPA zich op organisaties, die onderkennen dat zij - juist ook in hun werkomgeving - een eigen, onderscheidende identiteit dienen te hebben om succesvol te zijn. Afgelopen jaar heeft ASPA dan ook op succesvolle wijze weer tal van aansprekende nieuwe klanten verworven en spraakmakende projecten gerealiseerd.