Doedijns breidt uit in valve actuators met overname van Site

08/04/2010 09:20

Doedijns B.V.

Op Witte Donderdag heeft Doedijns International ten kantore van Ten Berge Notarissen te Nijmegen de geplaatste aandelen verworven van Site Valve Automation Centre en Site Tork. Site heeft 30 medewerkers in dienst, waarmee een omzet van ca. EUR 7,5 mln op jaarbasis wordt gerealiseerd.

De bedrijfsactiviteiten van Site zullen worden geïntegreerd met die van werkmaatschappij Doedijns Pneumatics, zonder dat daarbij sprake zal zijn van banenverlies. Doedijns Pneumatics zal haar intrek nemen in het nieuw gebouwde bedrijfspand van Site gelegen aan de Van Galenweg 23 te Cuijk en het bedrijfspand gelegen aan de Lange Linden 32 te Cuijk voor 31 oktober 2010 'bezemschoon' opleveren. Businessunit directeur van Doedijns

Hydraulics, Martin Rosmolen, zal de leiding van Doedijns Pneumatics op zich nemen.

Met de overname van Site versterkt Doedijns International haar positie binnen de olie- en gasindustrie. "Doedijns is reeds leverancier van hydraulische valve actuator ('emergency shut down') systemen, die de veiligheid van raffinaderijen, liquefied natural gas (LNG) fabrieken en bijbehorende steigers ('jetties') mede waarborgen. Met de acquisitie van Site kunnen we onze clientèle ook pneumatische valve actuator systemen bieden. Ons productgamma wordt onder meer uitgebreid met gas over oil actuators, subsea actuators alsmede door Site zelf ontwikkelde veelbelovende lift and turn actuators en compact actuators. Ik zie commerciële prachtkansen voor de Bettis-producten van Emerson Process Management Valve Automation en de Ledeen- producten van Cooper Cameron, ten aanzien waarvan Site exclusieve distributierechten heeft!" aldus Cees Knuist, Hoofd verkoop valve automation van Doedijns Hydraulics.

Met de acquisitie scheiden de wegen van de drie oprichters van Site zich. Berry Richters blijft voor onbepaalde tijd aan boord als Hoofd engineering valve automation, Camiel Hunink blijft voor bepaalde tijd aan als Business developer valve automation en Bill Schonenberg zal gaan genieten van welverdiende nieuw verworven vrijheid.

Een enthousiaste Arno Kosak, Hoofd verkoop valve automation van Site: "Ik ben er van overtuigd dat we een periode van gezonde groei tegemoet gaan. Site is voornamelijk actief in de Benelux en Scandinavië en verkoopt haar valve actuators veelal exclusief 'on site' inbedrijfstelling. Doedijns gooit hoge ogen in Azië in landen als Singapore, Maleisië, Thailand en India en heeft een omvangrijke service afdeling tot haar beschikking, waarmee we de propositie aan onze clientèle kunnen uitbreiden. Het doet me daarenboven genoegen toegang te krijgen tot de pneumatieklijn Versa. Doedijns vult ons prima aan! Ik zie uit naar de samenwerking met het valve automation team van Doedijns Hydraulics en de 25 nieuwe collega's in Cuijk van Doedijns Pneumatics."

Over Doedijns International

Doedijns International kent een drietal divisies: hydrauliek, instrumentatie en pneumatiek. De divisie hydrauliek

richt zich met name op de ontwikkeling en assemblage van hydraulische installaties voor de olie- en gasindustrie en de maritieme sector en is tevens dienstbaar aan de hoogwaardige machinebouw.

Doedijns International heeft haar hoofdkantoor in Waddinxveen en nevenvestigingen in Cuijk, Assen, Spijkenisse, Newark (Verenigd Koninkrijk), Sint-Pietersleeuw (België) en Kuala Lumpur (Maleisië). Inclusief Site beloopt de geconsolideerde omzet van Doedijns International zo'n EUR 65 mln op jaarbasis en telt het personeelsbestand zo'n 275 medewerkers.





http://www.doedijns.nl