Kwaliteit cursus en deskundigheid trainer belangrijker dan prijs

08/04/2010 09:27

Het PR Bureau

Van Harte & Lingsma scoort hoog in onderzoek naar bedrijfsopleiders van NIDAP

Oegstgeest, maandag 29 maart 2010 - De kwaliteit van de cursus en de deskundigheid van trainers zijn de belangrijkste factoren bij de beoordeling van een trainings- en adviesbureau. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau NIDAP. De prijs-kwaliteit verhouding komt volgens het onderzoek op de derde plaats. Klantgerichtheid en betrouwbaarheid van een opleider lijken in mindere mate van belang te zijn. Uit het onderzoek onder klanten van tien trainings- en adviesbureaus blijkt dat Van Harte & Lingsma zich met name weet te onderscheiden van de branchegenoten op de twee belangrijkste factoren en hiermee de norm zetten.

Van Harte & Lingsma blinkt uit op drie van de zeven imagoaspecten. In vergelijking met andere trainings- en adviesbureaus ontvangt Van Harte & Lingsma de hoogste scores voor de deskundigheid van de trainers (8,3), de tevredenheid van de cursisten (8,2) en het rendement op de opleidingen (7,8). Wat betreft de kwaliteit van de cursus (8,2), klantgerichtheid (7,7) en betrouwbaarheid (7,9) benadert Van Harte & Lingsma de hoogste score. Met deze waardering bevindt Van Harte & Lingsma zich volgens het NIDAP met collega-trainers als De Baak, Vergouwen Overduin en Schouten & Nelissen in het topsegment van de markt.

Belangrijke aspecten beoordeling

"Uit het onderzoek blijkt dat de deskundigheid van de trainers en de kwaliteit van de cursus de belangrijkste aspecten zijn bij de beoordeling van een opleider. Ik kan dan niet anders dan trots zijn dat wij op beide zeer hoog scoren," aldus Joep C. de Jong, algemeen directeur Van Harte & Lingsma. "De interne bewaking van kwaliteit staat voor ons hoog in het vaandel. Daarom reserveren we een groot opleidingsbudget voor interne bijscholing, ook in deze moeilijkere tijd. Het is goed te zien dat dit zijn vruchten afwerpt en dat onze klanten dit herkennen en waarderen." De prijs-kwaliteit verhouding komt voor de respondenten op de derde plaats als het gaat om beoordeling van de opleider. Hierop scoort Van Harte & Lingsma een 7,5.

Onderscheidend vermogen

Ook als het gaat om onderscheidende eigenschappen wordt Van Harte & Lingsma door haar klanten goed gewaardeerd. Vooral op het maken en nakomen van resultaatafspraken weet Van Harte & Lingsma zich te onderscheiden van verschillende collega-opleiders. Daarnaast geeft een groot deel van de klanten aan dat Van Harte & Lingsma zich positief onderscheidt op het gebied van de goede reputatie, de aanpak en werkwijze en de sterke merknaam.

"Ondanks het feit dat we al jaren goed beoordeeld worden door de klanten, blijft de naamsbekendheid van Van Harte & Lingsma achter. Mensen die nog geen ervaring met ons hebben, zijn niet op de hoogte van deze positieve beoordelingen," aldus De Jong. Uit het onderzoek blijkt dat andere trainings- en adviesbureaus dan ook vaker op de shortlist staan van inkopers van bedrijfsopleidingen. "De cijfers tonen aan dat inkopers in eerste instantie kijken naar de kwaliteit van de opleiding. Om deze reden heb ik er vertrouwen in dat ook wij vaker op deze shortlists zullen terecht komen."

Over NIDAP

NIDAP is gespecialiseerd in markt-, imago- en positioneringonderzoek en werkt veel voor professionele bedrijfsopleiders, educatieve uitgevers en HR- dienstverleners. In binnen- en buitenland verrichten zij studies naar opleidingsbehoefte, groeimarkten en adviseren over te volgen marketingstrategie. Voor dit onderzoek vergeleek het onderzoeksbureau onder andere het imago van opleiders Schouten & Nelissen, ISBW Opleiding & Training, De Baak, Boertien Training. NCOI Opleidingsgroep, Odyssee, Vergouwen Overduin, Van Harte & Lingsma, Schroevers Training & Advies en Bureau Zuidema.

Over Van Harte & Lingsma

Van Harte & Lingsma is al 25 jaar toonaangevend in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Het bureau verzorgt (beroeps)opleidingen, trainingen en coachingstrajecten gericht op leiderschap en management, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie, persoonlijke effectiviteit en communicatie. Daarnaast levert Van Harte & Lingsma advies en consultancy gericht op veranderprocessen, teamontwikkeling en betrokkenheid. Van Harte & Lingsma heeft 50 medewerkers en is gevestigd in Oegstgeest. Zie ook www.h-l.nl.





http://www.h-l.nl

http://www.hetprbureau.nl