Gemeente Utrecht


Mondelinge vragen SP over het verdwijnen van CNN van de analoge kabel

Vorige week werd bekend dat Ziggo stopt met het aanbieden van de zender CNN in het analoge pakket. Uit een toelichtende brief stelt Ziggo dat dit is gebeurd op instigatie van de Utrechtse Programmaraad. In een antwoord van die programmaraad wordt vervolgens gesteld dat dit misleidende informatie is.

De Utrechtse analoge kijker schiet met dit zwartepieten intussen niets op. Die heeft eerst het pakket 'om commercieel wenselijke redenen' ingekrompen zien worden van 34 naar 30 zenders - voor het zelfde geld - en wordt nu geconfronteerd met het verdwijnen van een breed gewaardeerde zender, gezien de veelheid aan reacties die we ontvingen.

Naar de mening van de SP is het nog altijd de bedoeling dat het aangeboden zenderpakket een breed pakket is, waarmee vele doelgroepen in de stad aan hun trekken komen, zonder dat het in eerste instantie om kijkcijfers gaat.


De SP heeft hierover de volgende vragen:

1. Naar de mening van de Programmaraad verzendt Ziggo misleidende informatie. Kan de programmaraad, dan wel de gemeente hier tegen optreden?


2. Gaat de programmaraad, dan wel de gemeente hier tegen optreden?

3. Wat is de mening van het college over het verdwijnen van CNN uit het analoge aanbod?

4. In hoeverre hebben de programmaraad, het college en de gemeenteraad zeggenschap over het aantal aangeboden analoge zenders en de keuze van die zenders?

5. Welke afspraken zijn hierover gemaakt bij de verkoop van Casema? Kan Ziggo zonder verdere ruggespraak het zenderpakket nog verder inperken?

6. Wat is de eerstvolgende mogelijke datum waarop CNN weer in het analoge aanbod kan zitten?


---- --