Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Snelle en gestandaardiseerde implementatie van Nedstat oplossing

SITESTAT GEÏNTEGREERD IN MICROSOFT SILVERLIGHT ANALYTICS FRAMEWORK

Amsterdam, 8 april 2010 - Nedstat kondigt aan dat haar web analytics oplossing Sitestat werkt met het Microsoft Silverlight Analytics Framework. Sitestat meetcodes kunnen nu op eenvoudige en gestandaardiseerde manier worden geïmplementeerd voor accuraat inzicht in hoe consumenten zich gedragen binnen Silverlight applicaties.

Via het Sitestat component in het Silverlight Analytics Framework kunnen ontwerpers en ontwikkelaars hun applicaties eenvoudig van meetcodes voorzien. Daardoor wordt het mogelijk om degelijke rapportages te maken over het succes van Rich Internet Applications (RIA's) en media spelers die zijn gemaakt met Silverlight, zonder iets op maat te hoeven implementeren.

Nedstat ontwikkelde het eerste component voor het Silverlight Analytics Framework en presenteerde een case study tijdens de Microsoft MIX10 conferentie in Las Vegas, waar het Silverlight Analytics Framework werd geïntroduceerd.

"Door implementatie van meetcodes via het Silverlight Analytics Framework op een duidelijke manier te standaardiseren heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om accuraat inzicht te krijgen in alle navigatie en interactie binnen Silverlight applicaties", zegt Thomas Pottjegort, Senior Technical Architect bij Nedstat. "Met Sitestat en het Silverlight Analytics Framework kunnen organisaties nauwkeurige analytics verkrijgen over hoe consumenten zich gedragen binnen hun Silverlight applicaties."

"Het Silverlight Analytics Framework voorziet in de behoefte van ontwikkelaars en organisaties om exact te weten hoe bezoekers met hun Silverlight applicaties omgaan", zegt Brad Becker, Director of Rich Client Platforms and Tools bij Microsoft. "Het werk dat Nedstat heeft gedaan om ervoor te zorgen dat Sitestat werkt met het Silverlight Analytics Framework stelt ontwikkelaars in staat om Silverlight oplossingen te maken die belangrijke interacties goed meten zonder dat daarvoor een op maat gemaakte implementatie hoeft te worden ontwikkeld."

Het Silverlight Analytics Framework en het Sitestat component kunnen worden gedownload op http://msaf.codeplex.com/.

Over Nedstat

Nedstat is een toonaangevende aanbieder van web analytics en innovatieve oplossingen voor online business optimalisatie.

De producten en diensten voorzien marketeers van inzicht en tools die nodig zijn om hun klanten te targetten met relevante content of producten en de online resultaten te verbeteren.

Accreditaties van onafhankelijke, toonaangevende instituten in Europa, zoals ABCe, OJD, Kia en Audiweb garanderen dat metrics van klanten in overeenstemming zijn met de gestelde standaarden.

Nedstat heeft full service kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Tot de klantenkring behoren vele gerenommeerde en wereldwijd opererende ondernemingen zoals Electrabel, Europcar, London Stock Exchange, Panasonic, Renault, Repsol en Wolters Kluwer, alsmede vele publieke en commerciële televisie organisaties zoals Eurosport, FiveTV, France Televisions, ITV, NOS, NRK, RTL, SVT en VRT.




Ingezonden persbericht